sourze.se

Är politiker folkets domare?

"Att vilja ifrågasätta vårt politiska system och införa ett nytt vore det enda rätta med tanke på folks politiska missnöjesyttringar, inte minst i våra kommuner och landsting."

Att vilja ifrågasätta vårt politiska system och införa ett nytt vore det enda rätta med tanke på folks politiska missnöjesyttringar, inte minst i våra kommuner och landsting. Det råder mycket trubbel ute i landets kommuner. I Sundbyberg bland annat, fattar kommunfullmäktiga impopulära beslut som straffar allmännyttans hyresgäster, som renderar till höjd hyra för en politisk felsatsning.

I Sundbyberg vill allmännyttan Förvaltaren AB bygga en galleria som skall heta Lorry, någonting som den borgliga alliansen var motståndare till emedan sossarna höjde detta projekt till skyarna och idén klubbades igenom. Men nu har finanskrisen satt käppar i hjulet för detta projekt som läggs i malpåse tillsvidare. Kommunen har satsat 52 miljoner i detta projekt som de flesta Sundbybergsinvånare hela tiden haft stora invändningar emot, och som är mer eller mindre vansinnigt, trots att privata finansiärer skall stå för merparten av projektets kostnad.

Nu, tack vare finanskrisen, har intresset för detta projekt svalnat och det kan ta flera år innan bygget tas upp igen. Nu finns en nota att betala på 52 miljoner som Förvaltaren ABs hyresgäster får stå för, detta är regelvidrigt! Detta bör säga oss att vårt politiska system borde skrotas och ett nytt införas, där väljarna har något att säga till om. Inte som nu där valda politiker blir direkta domare och åklagare som kan döma folket till vad som helst. Till exempel att hyresgästerna måste betala notan för kommunens ekonomiska felspekulationer.


Om författaren

Författare:
Arne Holmström

Om artikeln

Publicerad: 23 feb 2009 13:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: