sourze.se

Melodifestivalen: Lili & Susie tillbaka!

"Nu när Lili & Susie kom på scen i Skellefteå måste jag säga att hela 80-talet kom tillbaka och jag föll pladask för dem den här gången. Lika frächa nu som de var då, och lika duktiga sångerskor som de var då."

Han brukar alltid ha fel om vinnarlåtarna när han sms-ar sitt val till mig under Melodifestivalerna, men i kväll ska vi dunka Sourze.ses chefredaktör Carl Olof Schlyter i ryggen, för han hade helt rätt om att H.E.A.T. och Måns Zelmerlöv skulle gå vidare till Globen. I och för sig behövde man inte vara atomfysiker för att räkna ut att Zelmerlöv skulle gå vidare, men att mupparna i Poodles-kopia bandet H.E.A.T. gick till Globen kom som en överraskning för mig. Jag var ganska säker på att Lili & Susie skulle gå till Globen, och jag är fortfarande säker på det, bara att nu får de komma dit via andra chansen. Överlag var andra deltävlingen mycket bättre än den första och jag håller faktiskt med SVT-folket om att de nya reglerna inte alls är svåra att begripa – nu när vi blivit lite vana. Men jag ställer återigen samma fråga som jag ställde förra veckan: Var fanns den omtalade internationella Juryn? Varför får vi inte se dem? Kommissarie Clouseau kom inte fram med kuvertet den här gången. Existerar det verkligen en internationell jury?

På 80-talet hatade jag Lili & Susie och det berodde inte på deras musik utan det berodde på att jag var Producent för deras största rivaler, en tjejduo som hette ”Katz” i vilken Mamma Mia stjärnan Gunilla Backman ingick. Medan Lilli & Sussie blev stora i Sverige blev Katz stora i det forna Sovjetunionen. Men Lili & Susie producerades av Sveriges motsvarighet till dåtidens Stock, Aitken & Waterman, nämligen Ola Håkansson, Tim Norell och Anders Hansson. Nu när Lili & Susie kom på scen i Skellefteå måste jag säga att hela 80-talet kom tillbaka och jag föll pladask för dem den här gången. Lika frächa nu som de var då, och lika duktiga sångerskor som de var då. Låten ”Show me heaven” är en Abba influerad svensk kanonschlager av hög internationell standard. Vi kommer att få se Lili & Susie återigen stora i Tyskland och Italien så väl som här hemma under den kommande sommaren.

Markoolio blev jag besviken på. Låten var bra, men lite halvplagiat på Lasse Tennanders ”Ska Vi gå Hem till dig eller hem till mig” som blev en stor hit på 80-talet med Magnus Uggla. Markolio sjöng lika förskräckligt som Uggla sjunger, men skillnaden mellan dem är att Markoolios fans har vuxit upp och upptäckt hårdrock, snus och starköl. De lever på sms-lån och har inte råd att ringa och rösta. Bye bye Markoolio!

Jennifer Brown var det synd om. Här är ett typiskt exempel på varför riktigt bra artister ska undvika Melodifestivalen. Mer vill jag inte säga. Jag har för mycket respekt för Jennifer som artist. Hon hade ingenting i denna skittävling att göra egentligen.

Måns Zelmerlöv måste vara en av Sveriges bästa schlagerartister. Vad ska man säga? Hyfsad låt, enorm utstrålning och en flickvän som heter Marie Sernholt – Kan det bli annat än succé? Men låten, även om den var bra, är inte tillräckligt bra att vinna i Globen, så ni som tror att Måns kan öka Sveriges chanser i Eurovision ska inte lura er själva. Han kommer aldrig till Moskva.

Cookies ’n’ Beans var bland de sämsta jag sett i teve den sista tiden. Var och en av tjejerna försökte härma Sanna Nielsen. Botten! De är redan glömda såsom Lasse Lindh. Jag kan förstå att Cookies ’n’ Beans kom med i Melodifestivalen, men jag fattar inte varför Lasse Lindh ställde upp. Han hade ju inte ens chans i samma deltävling som Måns Zelmerlöv och Amy Diamond – och nu ska vi tala om Amy Diamond. Här är en liten tjej som har utvecklats stort sedan förra Melodifestivalen. Låten är en höjdare och den här veckan håller jag med den internationella juryn om den finns alltså om att Amys låt kan slå utanför Sveriges gränser.

Det där med H.E.A.T. känner jag mig dock osäker på. Schlyter gillade den och hade rätt om den. Det gjorde även advokat Bjorn Hurtig. Jag för min del tyckte att de var en Poodles-kopia, men vem vet? Jag kan ju ha fel. Men en sak hade jag INTE fel om må ni tro och det var att Lili & Susie skulle gå vidare. I en intensiv sms-växling med min kollega och Rättssäkerhetsorganisationens ordförande Johann Binninge skrev jag kaxigt att Lilli & Sussie skulle gå vidare antingen till Globen eller också till andra chansen. Han svarade med en ännu kaxigare sms om att ”Silly och Pussy” som han kallade dem för, inte hade en chans att gå vidare. Vi slog vad. Förloraren bjuder vinnaren på lunch. Gissa vem som vann vadet - förresten, jag har hört att hummern på OperaKällaren är väldigt god just denna säsong….. och det där dyra vita vinet från Alsace… vad var det nu den heter?


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 15 feb 2009 00:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: