sourze.se

Melodifestivalen - nu börjas det igen...

"Man sitter i tv-soffan, äter chips, dricker läskeblask och kommenterar. Usch vilken dåligt låt! eller Men vad har hon på sig egentligen?!"

Innan ens första deltävlingens rubriker har hunnit försvinna börjar man skriva om den kommande deltävlingen, och det ska vi leva med i sex veckor och lite till. Vem som kände sig dålig i halsen, vem som är sämst och bäst enligt en recensent, vems framträdande som hotas på grund av en bruten tånagel, vem som är nervös, vem som sjunger till sin partner, vem som tyckte det var ett orättvist resultat, vem som fick uppsöka psykolog, vem som kan bli diskad men ändå inte blir det och alla dessa miljontals rubriker vi ska ta del av. Det är bara att hålla ut!

Jag anser att Melodifestivalen är något av de svenskaste vi har. Det är ju tradition varje år att det ska pågå i flera veckor runt om i landet, det är ju så det funkar för oss. Man sitter i tv-soffan, äter chips, dricker läskeblask och kommenterar. "Usch vilken dåligt låt!" eller "Men vad har hon på sig egentligen?!" Sen finns det ju dem som ringer tjugofem gånger på sin favorit också, men det gör inte jag. I stället tillhör jag den kategori som klagar på hur andra har röstat och på hur dålig smak folk egentligen har. Givetvis var det ju inte annorlunda i helgen, så när resultatet dök upp kom det "Neeej..." från mig både en och två gånger.

Efter varje deltävling är det, enligt tradition, väldigt populärt att höra av sig till SVT och klaga som bara den. Man klagar på allt man kommer på. I helgen var nog röstningssystemet väldigt utsatt. Jag vet inte vad som var krångligt med systemet, för själv listade jag ut det ganska fort när jag fick höra att Scotts och Alcazar skulle möta varandra. En av dem går till final och den andra går till andra chansen, och så gör man likadant med ytterligare två artister till samt en tredje som åker ur helt. Hur enkelt som helst ju, men uppenbarligen var inte alla med på noterna. Jag förstår det, för det var inte alls många år sedan man ändrade röstningssystemet till det som var förut. Och nu ändrades det igen.

Vare sig man är intresserad av att se melodifestivalen eller inte kan man inte undgå att ta del av nyheterna i tidningarna. Man behöver inte läsa artiklarna, men att försöka undgå en rubrik i en kvällstidning angående festivalen är ganska omöjligt.

Enligt en omröstning i en kvällstidning skulle majoriteten av dem som såg programmet i helgen inte se det nästa helg eftersom det var inte bra, det var ändrade regler och det ena och det andra. Ja, det brukar låta så. Men så närmar sig helgen, man har inga planer och vips sitter man där i soffan igen och förra lördagen går i repris. Vi får helt enkelt lära oss att leva med detta nu några veckor...


Om författaren

Författare:
Sofia Larsson

Om artikeln

Publicerad: 09 feb 2009 13:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: