sourze.se

Politisk härdsmälta - för vilka?

För oss som tar kärnkraftens risker på allvar var den här veckan sorglig.

Värst är det förmodligen för en del centerpartister. Linje 3-kämpen Hans Lindqvist, C-politiker i Stockholms läns landsting, kallar partiets reträtt för en "härdsmälta". Orkar han vara kvar? Och blir det politisk härdsmälta för fler?

Det kan bli värre. Ta det här citatet: "Sverige är i dag ett av världens mest kärnkraftberoende länder och kärnkraftkraften kommer att utgöra en del av vår elproduktion för en lång tid framöver."

Det låter på pricken som Maud Olofsson. Men det är det inte. Det är sossarnas energipolitiske talesman Tomas Eneroth som skriver så på Sv Dagbladets "Brännpunkt" 7 feb. Han skriver mer och det framgår att han - precis som Maud Olofsson - är kritisk till kärnkraften. Vi vet vad Maud Olofssons kritiska ord är värda. Förhoppningsvis är Eneroths kritik mer värd. Det återstår att se.

Mycket är illavarslande för oss kärnkraftsmotståndare i dessa dagar.

Det enda roliga är väl någons fyndiga formulering om att Mona Sahlin har fått Svarte Petter att hantera. Hur lätt blir det? Och vad händer i MP om hon lyckas med hanteringen?

Det är synd om kommande generationer när flera partier anser att det också fortsättningsvis ska produceras mängder av radioaktivt avfall. I dagens generation är det nog mest synd om Mona Sahlin som har hamnat i knipa. Igen. Och utan egen förskyllan.

Först Hägglund, sen Olofsson. Det är bara att konstatera att allianspartierna är både skickliga och hänsynslösa i sitt politiska spel.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 07 feb 2009 15:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: