sourze.se

En klimatnyhet

En kanske inte så revolutionerande nyhet men dock en god sådan :-

För er som bor högre upp i detta land, som fortfarande har snö och hur många minusgrader som helst så vill jag ger er lite förtröstan.

På trots av att bilen som inte är mer än sju år gammal har skurit och säljs till underpris, på trots av att huvudet varit full av banklån och amorteringar, på trots av att bankmannen ringde i går och sa att jag glömt kattmaten på banken och på trots av att jag fick bilförsäljaren att köra fyra mil extra efter stängningsdags därför att jag glömt min plånbok i en av bilarna jag provkörde, så har jag märkt att ljuset har förändrat sig.

Med den goda nyheten att det blir en vår i år också kan jag lugna de som ännu går och huttrar i underställ, vantar och yllemössa.
Fåglarna har förändrat sin sång ute i min trädgård. De är mer glada och de försöker överrösta varandra medan solen faktiskt åter lyser. I min rabatt sticker vårblommor upp ur den mörkt bruna jorden som översållats av björklöv som av sin våta tyngd inte orkat ta sig vidare. Snödropparna har blommat en vecka nu, och idag är det som om luften andas pånyttfödelse. Vinden har tagit ledigt och katterna springer yrvaket omkring i jakt på småfåglarna, och jag bara ler.

Jag längtar efter dagen då solens strålar får mina föråldrade fräknar att enträget poppa upp, jag längtar efter att gå framåtböjd med blicken fokuserad på jorden för att se om några nya växter vaknat till liv, jag längtar efter att få smeka bladen på träden och känna doften av syren när jag går för att hämta tidningen, och jag längtar efter att få borra ner min näsa i de nya grässtråna som lyser i kitchig 70-talsgrönt.

Nu vet jag inte om ni har samma känslan och längtan som jag har, men om det är så att ni tröttnat på kylan kan jag, från Sveriges tropiker, meddela att det blir ännu en vår detta år 2009.Om författaren

Författare:
Birgitta Stiefler

Om artikeln

Publicerad: 15 jan 2009 12:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: