sourze.se

Huliganklubbar bildas i Stockholm?

"Nu har det hänt. Nu har huliganerna i Stockholm tröttnat på alla de trakasserier som de utsätts för av ordningsmakten när de ska se på fotbollsmatcher."

Nu har det hänt. Nu har huliganerna i Stockholm tröttnat på alla de trakasserier som de utsätts för av ordningsmakten när de ska se på fotbollsmatcher. Djurgården är först ut på plan. Enligt tämligen säkra källor så uppges Djurgårdens huliganer ha bildat Djurgårdens Huliganklubb. Men även AIK och Hammarby uppges ha tänt på idén. Meningen är att man till våren ska hyra Söderstadion varannan lördag och arrangera egna matcher. Man kommer att anställa ungdomar som ska spela i klubbarnas dräkter. När det gäller matcherna så är det viktiga varken att vinna eller kämpa väl. Snarare tvärtom. Man har lärt sig av de transatlantiska hockeylagen att det är action som gäller och smockorna hänger i luften hela tiden. Nej, så många kapningar, danska skallar och spottloskor i ansiktet som möjligt är vad som gäller. Domaren får bara en ceremoniell funktion. Det saknar betydelse åt vilket håll han dömer. Huvudsaken är att publiken får vråla ”Domardjävel, domardjävel” så ofta som möjligt. Linjedomarna är förstås en utsatt målgrupp. Men de kommer att utrustas med harvärja för de tillfällen då det blir för mycket av det goda.

Nu är det viktigt att det inte bara är vitingar som spelar på plan. Därför kommer man anställa flera gulingar, svartingar och rödingar som spelare. Men dom är ju huliganerna vana vid och har en stor vokabulär av hejaramsor att ta till. Var tredje match så kommer det att vara kvinnliga legospelare på plan. Och det kommer att vara särskilt upphetsande för huliganerna. Men nu är det ju så att kvinnor som fotbollsspelare är försynta och kulturella varelser. Man får därför leta efter såna som har skinn på näsan och som kan ge tjuvnyp både här och där. Och var femte minut kommer huliganerna att skandera: ”visa pattarna, visa pattarna”. Huruvida detta kommer att ske kommer att bli föremål för vadslagning hos svenskaspel.se.

På huvudläktaren kommer man att bygga ett särskilt VIP-rum innanför pansarglas. Där kan representanter för Regeringen, BRÅ, Civilförsvaret och Kyrkan få uppleva hur det går till i verkliga livet. Statsminister Reinfeldt har ju alltid varit intresserad av Brott och Straff. Nu får han se hur det går till och inte som i vanliga fall i lönndom och i invandringstäta områden.

Självklart kommer det att bli en del skadegörelse. Man har försökt ordna försäkringsfrågan med svenska bolag men inget har varit intresserat att teckna avtal. Men nu har man fått kontakt med ett försäkringsbolag i USA som är villigt att ställa upp. I USA är man ju van vid krig, kravaller, upplopp och terroristangrepp. Efter matcherna kommer man att anlita ett hundratal personer till att rensa upp. Det kan visserligen kosta nån miljon, men det kommer att höja Sveriges BNP. Och den är ju finansminister Borg mån om att göra hela tiden.

Att polisen efter matcherna ska få problem med huliganerna är tämligen uteslutet. De kommer att vara så utmattade efter två timmars känsloutbrott att de inte orkar lyfta ens en gatsten. De kommer att gå som fromma lamm på väg hem från söndagsskolan.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 14 jan 2009 11:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: