sourze.se

Gott nytt blodigt 2009!

"Gott Nytt År! Det låter hånfullt eftersom året tydligen kommer att bli ett av de blodigaste sedan andra världskriget."

Gott Nytt År! Det låter hånfullt eftersom året tydligen kommer att bli ett av de blodigaste sedan andra världskriget. Israel kommer att få sin vilja igenom. En tvåstatslösning. Västbanken införlivas definitivt med den judiska staten Israel. I Israels tvåstatslösning är det bara det lilla Gazaremsan som kommer att bli den palestinska staten. Det ser dystert ut för palestinierna. Barack Obama och Hillary Clinton är Israelvänner och kommer att stödja Israels strävan, även med vapenmakt.

Tankesmedjorna och reklambyråerna arbetar på högtryck för att få västländernas befolkningar att acceptera USA/Israels diktat. Och det lär inte bli svårt. Nyårsnatten pratade jag med grannen här ute på garageinfarten. Hans åsikt är "Om någon skjuter på mig så skjuter jag tillbaka" och han menar att Israel har sin fulla rätt att bomba. Enligt honom är det inget fel att Israel hitintills har dödat över 400 och sårat över 2000 palestinier trots att palestinierna bara har lyckats döda fyra israeler med sina hemmagjorda raketer. Förnuftet säger att ett sådant resonemang lovar fler blodbad.

Det är inte bara elände, det finns även anledning att fira. Men först måste jag föra in högerledaren Jarl Hjalmarson i rampljuset. Hans högerparti Moderaterna föreslog i sin skuggbudget 1959 att högern vill avskaffa barnbidraget, skolmåltider och läromedel. I alla fall har moderaterna inte ändrat sin politik nämnvärt de senaste femtio åren.

Nu till firandet. Det är femtio år sedan jag kom till Sverige, det måste vi fira. Det är femtio år sedan som Fidel Castros frihetskämpar störtade den brutala diktatorn Batista och säkrade Kubas själständighet. Som bekant vill USA så gärna styra Kubas folk. Tack vare Castro så har USA inte lyckats med den bedriften. Det var för övrigt femtio år sedan som Sarah Palins Alaska blev delstat i USA. Samma sak med Barack Obamas Hawaii som blev den femtionde delstaten.

Vi ska fira folkpartisten Ture Königson för att han la ner sin röst i sambandet med ATP-omröstningen. Tack vare Ture så fick vi ett bra pensionssystem. Senare godkände Folkpartiet uppgörelsen. Högerpartiet Moderaterna och Centerpartiet satte sig på tvären. Nu, femtio år senare låter dessa obehagliga partier pensionärerna betala straffskatt.

Vidare anledningar att fira: För femtio år sedan blev Ingemar Johansson världsmästare i boxning. Regalskeppet Vasa bärgades. Den sovjetiska rymdsonden Luna 2 landade som första sond på månytan. Här i mellan vill jag påpeka att USA är sig likt, jag syftar på olika människomassaker som sker med jämna mellanrum. September 1959 i Houston i Texas dödades sex människor av en bomb i en skola.

Vilhelm Mobergs roman Sista brevet till Sverige publicerades för femtio år sedan. Det beslutades i riksdagen att omsättningsskatt på 4 införs numera moms, 25 . För första gången visades i svensk TV Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul och Bengt Feldreich sjöng Ser du stjärnan i det blå. Den amerikanska västernserien Bröderna Cartwright hade premiär i svensk TV.

För femtio år sedanm, 1959 föddes bland annat Evo Morales indian - Bolivias president, Göran Hägglund - Kristdemokraternas partiledare, Stefan Persson - Hennes & Mauriz´s VD, John McEnroe - tennispelare och Per Gessle från Gyllene Tider och Roxette.

I tio år ockuperade Sovjetunionen Afghanistan. En kamp mot Sharialagarna, en frigörelse för kvinnorna. De främsta kvinnosakskämparna är fortfarande kommunister. Inga burkor som gömde kvinnorna, universitetsväsendet blomstrade, mängder av kvinnor studerade. Men sen kom USA och hjälpte Talibanerna att slå ut Sovjetunionen. Sharialagarna återinfördes och kvinnoförtrycket kom tillbaka. I tio år ockuperade Sovjet Afghanistan. Om ett par år har USA ockuperat samma land i tio år utan att några större framsteg har nåtts. Enda mätbara "framsteget" är att Afghanistan har blivit världens största leverantör av opium och heroin. Vi har även svenska soldater som hjälper till med ockupationen och dödar afghanska bönder. Barack Obama vill ytterligare utöka förtrycket.

I Irak försöker USA envist garantera oljeflödet till västvärlden. Pratet om demokrati och välstånd är långt borta. Över en miljon irakier har dött en för tidig död orsakad av USA:s ockupation.

År 2009 kommer Israel att bomba Iran och USA kommer att stödja anfallet. Samtidigt använder USA bestickningar för att muta arabiska diktaturländers korrupta ledare inklusive palestiniernas president Mahmoud Abbas. Ett bevis är att USA-vännen och diktaturen Saudiarabien har fördömt raketbeskjutningarna från Gaza och ger Hamas skulden för konflikten. Saudiarabien hyser amerikanska militärbaser i sitt område.

Gott nytt år! Gott nytt blodigt år är nog närmare sanningen. Jag hoppas att det under detta år, 2009, föds människor som i framtiden får slut på USA:s ensidiga diktat och förtryck framförallt av råvarurika länder och deras invånare. I Latinamerika har USA många intressen, men jag tror inte att de den här gången lyckas införa högerdiktaturer såsom de gjorde på 70-talet, t.ex. i Chile.

I sjutton år har FN:s Generalförsamling med stor majoritet röstat för att USA skall sluta blockera och bojkotta Kuba. Senast i november röstade 185 länder för avskaffandet av blockaden, tre länder röstade för fortsatt blockad, USA Israel och Palau, en liten ö-stat som är helt beroende av USA-militären, två länder avstod, Marshallöarna och Mikronesien. FN:s Generalförsamling har ingen makt över pakten USA/Israel. Det är USA:s militära resurser som bestämmer.

Gott nytt blodigt år. USA och Israel kommer att fortsätta med sina destruktiva militära ockupationer … med många dödsoffer, kvinnor som barn.


Om författaren

Författare:
Unto Seppälä

Om artikeln

Publicerad: 01 jan 2009 23:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: