sourze.se

Obama - vår nye Frälsare?

"Många räknar nu med att han ska frälsa världen, eller åtminstone USA. Men jag tror att han kommer att bli precis lika kraftlös, maktlös och impotent som Jesus hittills har varit."

Snart är det dags att fira att Vår Frälsare föddes i Mellanöstern för över 2000 år sen. Men nu har en ny frälsare, Barack Obama, fötts. Många räknar nu med att han ska frälsa världen, eller åtminstone USA. Men jag tror att han kommer att bli precis lika kraftlös, maktlös och impotent som Jesus hittills har varit.

Visserligen lär Obama vilja skyffla ut en massa miljarder dollar när han tillträder nästa år. Men de flesta kommer nog att hamna i fickorna på diverse skojare och mutkolvar. Inte mycket kommer att förändras, i varje fall inte till det bättre.

Amerikanaren kommer att få ha kvar sina vapen och kunna skjuta hej vilt. Dödsstraffet kommer att bli kvar, så att man ska kunna ta livet av både skyldiga och oskyldiga. Fängelserna kommer fortsätta att vara en jätteindustri som göder massor av fångvaktare. 2 miljoner fångar sitter inspärrade på grund av en katastrofal skol-, välfärds- och invandringspolitik. 70 av de intagna kan inte läsa och skriva. 10 borde sitta på mentalsjukhus. Utbildningsväsendet och sjukvården är högst ojämnlika. Fackföreningarna har sett sina bästa dar och är ingen positiv och utjämnande maktfaktor som i Sverige. 95 av befolkningen är religiösa fundamentalister och har en inskränkt syn på världen. Valsystemet är rena skämtet. Bankerna är till för att lura pengar av folk. Bilindustrin har inte hängt med i utvecklingen. Miljömedvetenheten är mycket låg. Efter den 11 september så är amerikanarnas självförtroende i botten. Och det har som bekant lett till krigsäventyr i Irak och Afghanistan.

Tidigare räknade man med att USA skulle vara slut som ekonomisk stormakt om 20 år. Men det kommer att ske långt tidigare. 2009 kommer att bli ett intressant år. Det är svårt att hitta ljuspunkter. Det ser riktigt dystert ut. Jag har aldrig varit i USA och det lockar mig inte att åka dit. Jag stannar kvar i det här landet, som är så fantastiskt att leva i.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 23 dec 2008 08:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: