sourze.se

Sexbloggarna vanliga fruar och flickvänner

"Expressen går ut med att det är helt vanliga fruar och flickvänner som bloggar om sex på nätet. Hur är då i så fall den svenska kvinnan av i dag?"

Expressen går ut med att det är helt vanliga fruar och flickvänner som bloggar om sex på nätet.

Hur är då i så fall den svenska kvinnan av i dag? Ja, man kan ju undra bland annat efter att ha sett programmet "Sanning eller lögn" på TV i går. Där vinner en tjej 75 000 kronor om hon erkänner inför svenska folket, att hon onanerar på toaletten under arbetstid.

Sex är kryddan för tidningsvärlden.

Här ligger lilla Towa glatt leende på mittuppslaget, utsträckt på en soffa och skriver på sin sexblogg. Hon är tjugotvå år, har en pojkvän och uppdaterar sin sexblogg på nätet flera gånger om dagen, även från jobbet. Hon har sponsorer i erotikbranschen som hon fått en hel låda med dildos av - som hon försöker pracka på sin mamma.
"Vi knullade så hårt och så länge, att jag tror det är därför jag har ont i kroppen i dag" säger lilla Towa i sin sexblogg.

"Klösan", en annan sexbloggare på nätet är fyrtiotvå år och har man och två barn på tio och tolv år. Hennes läsare är mestadels män, som på kontorstid berättar att de har problem med sexlivet hemma och "Klösan" lyssnar utan att skratta åt dem, säger hon. Hennes man och söner tycker det är helt ok att hon har en sexblogg, fast mannen blir svartsjuk ibland säger hon. Men "Klösan" tycker inte det är något att skämmas för. "Klösan" är en före detta handläggare på socialtjänsten. Jag kommer osökt att tänka på en annan handläggare på socialtjänsten som jag råkar känna, som verkar totalt "vilsen i pannkakan".

"Emmy" 20 år studerar sociologi på universitetet, har pojkvän och vill vara anonym. Hon har startat: "Knulla - en blogg om sex" på nätet. Där berättar hon vad hon gör med sin pojkvän.

Det är helt acceptabelt nuförtiden, att tjejer fläker ut sig och "tar för sig" som det heter, även när det gäller sex. Eventuella barn och män får tydligen acceptera det. Kvinnan av i dag har makt. Hon kan välja och vraka. Hon kan dejta en eller flera, hon kan skilja sig när hon vill, hon kan ha sex med vem hon behagar.

På samma gång läser man i pressen, att allt fler människor är trötta och inte orkar med sitt sexliv längre. Ser verkligheten annorlunda ut, än den bilden man försöker sprida i pressen?

Är ”Klösan”, Emmy och Towa fantasifoster eller är de helt vanliga fruar och flickvänner, som pressen låter göra gällande?


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 13 dec 2008 20:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: