sourze.se

Biltullar á la Filippinerna?

- Vilken dag är festen?

- En fredag.

- Vad synd, då får jag inte köra bil, så jag kan inte komma.

I "Misstänkt" nummer 5 2008, läste jag om en lag som finns i Filippinerna: Bilar vars registreringsnummer slutar på 1 eller 2 får inte köra på måndagar, 3 och 4 får inte köra på tisdagar, 5 och 6 får inte köra på onsdagar, 7 och 8 får inte köra på torsdagar, och bilar vars registreringsnummer slutar på 9 och 0 får inte köra på fredagar.

På helgerna är det alltså tydligen fritt fram för alla att köra.

Kanske är detta något även för Sverige att ta efter, efter alla debatter kring miljön och bilarnas orsak och påverkan? Nog för att jag måste erkänna att det verkar lite komplicerat, men... Nu har jag inte varit i Filippinerna, så jag vet inte hur - och om - det fungerar i praktiken, men fungerar det där, så... Risken är väl att de som har råd skulle köpa på sig ett antal bilar, så de kunde välja bil efter registreringsnummer och veckodag.


Om författaren

Författare:
Maria Sågå

Om artikeln

Publicerad: 09 dec 2008 16:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: