sourze.se

Idol 2008: Förödande för Idol om Johan Palm vinner

"Johan, du är fortfarande ung, och du kan komma igen! Småtjejerna kanske röstar på dig, men de har lika dålig koll på musik som allas vår Pia K."

Det bästa sättet att visa att man inte har koll när det gäller musik är om man gör som Pia K gjorde häromdagen. I en artikel här på Sourze hyllar hon lille Johan Palm och hoppas på att han ska vinna årets Idol. Chanserna att Johan Palm vinner är små, men om han, mot all förmodan, skulle vinna, skulle det bli den mest pinsammaste avslutning på TV4s succéprogram man kan tänka sig. Varför? Svaret är ganska enkelt: Därför att Johan Palm inte kan sjunga… åtminstone inte just nu!

Visst är han en liten gullegris med sitt långa hår och söta leende. Jag förstår alla småtjejer runt om i Sverige som skriker hans namn och snubblar över varandra i vardagsrummen när de ska sms-rösta för deras lille "Idol". De tänker inte ett dugg på huruvida Johan Palm kan sjunga eller inte. De röstar på hans image - och det är ingen dum image. Den lille killen från Mjölby ser ju ut som en blandning mellan en Kalles Kaviar-Kalle och någon slags liten rocksnubbe. Och han ser yngre ut än vad han är. Om Johan Palm verkligen kunde sjunga just nu skulle han tveklöst kunna bli artist och jag menar inte att han aldrig kommer att bli det, jag menar bara att han kan inte bli det i dag såsom hans röst låter. Man behöver bara titta på Bagges ansikte under rösträkningarna för att se att även han och övriga jurymedlemmarna är lite oroliga för att Johan Palm sitter kvar därför att de vet att han är kvar bara på grund av småtjejerna runt om i Sverige - inte på grund av hans artistiska prestationer i Idol 2008.

Egentligen är det ganska synd om Johan. Han håller på att komma i målbrottet precis exakt nu när han medverkar i Idol. Och ingen vet hur hans röst kommer att låta om tre månader. Han har redan vid två tillfällen sjungit riktigt dåligt och hade han inte varit en liten gullegris, som alla småtjejerna älskar, hade han åkt ut med huvudet först för ett par veckor sen.

Johan Palm borde ha väntat till nästa års Idol, men nu står han där och nu på fredag konkurrerar han mot fyra artister som är , sanningen att säga, mycket bättre och minst sagt "färdigare" artister än Johan, nämligen Kevin, Anna, Robin och Alice. Det bästa vore om Johan åkte ut nu på fredag så att slutspurten skulle bli mellan fyra bra artister.

Johan, du är fortfarande ung, och du kan komma igen! Småtjejerna kanske röstar på dig, men de har lika dåligt koll på musik som allas vår Pia K.

Röstarna på Johan, är inte på grund av hans sång - och jag tror att han själv begriper det.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 18 nov 2008 18:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: