sourze.se

Grattis Obama!

"Det känns som en sten fallit från hjärtat och jag kan bara hålla med Barack Obama, när han säger att allt kan hända i USA. Nu tror man på det."

Fritt ur hjärtat vill jag önska den nya presidenten i USA lycka till! Det känns som en sten fallit från hjärtat och jag kan bara hålla med Barack Obama, när han säger att allt kan hända i USA. Nu tror man på det.

Jag hörde en röst som sa att USA är ett föregångsland, eftersom man röstat för en kvinnlig president och nu har till och med en färgad man, blivit vald till president i USA!

Det sista kortet Obama använde sig av var familjen. Vid hans valkampanj i Ohio sjöng Bruce Springsteen "This land is your land" och Bruce presenterade Barack Obama och Michelle Obama som "Vår nästa Första familj" tillsammans med deras barn Malia och Sasha!

McCain hade ingen chans med sin valstrategi "Joe Rörmokare" där han påstod att yrkesgruppen skulle förlora på Obamas politik. Obama skämtar tillbaka och gör ett räkneexempel, där ingenting stämmer av McCains uträkningar om Obamas skattepolitik.

McCain har fått en desperat stämpel. Han har i ett tv-progtram vädjat till Obama: Snälla Obama, du får fler chanser att bli president, men det här är min sista!

McCain är 72 år, en något hög ålder för en president. Jag tycker mig ha skymtat en utslätning av rynkor hos McCain på sista tiden, men inte heller det hjälpte!

Med en suck av lättnad inser jag att Obama verkligen blev president i USA. Mina tankar går till Nelson Mandela, en älskad person i hela världen. En dröm blev sann! Det spelar ingen roll vilken hudfärg man har eller vilken ras man tillhör, däri sitter inte makten - och där måste jag ge USA respekt, för att detta var möjligt.

Långsökt och irrelevant tänker jag också på vad jag hört en gång, att färgade människor besitter en stor andlighet. Det hoppas jag naturligtvis på, eftersom utan andlighet kan inte en fullödig bild uppstå, ett fullödigt resultat.

Den indiske filosofen Paramhansa Yogananda uttrycker det så här: Att äga materiella rikedomar utan att känna inre frid är som att dö av törst medan man badar i en sjö. För att kunna undvika materiell fattigdom måste du hata andlig fattigdom! För det är andlig fattigdom, inte materiell knapphet, som ligger bakom allt mänskligt lidande.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 05 nov 2008 10:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: