sourze.se

Sluta knarka och hjälp världens barn!

Droger är en miljardindustri, det genererar stora summor och de som håvar in dessa pengar lever ett bedrägligt lyxliv.

Galan för Värdens barn inbringar miljoner, så också Postkodlotteriet, som i sin tur ger pengar till Rädda barnen.

Det finns ett sätt som skulle hjälpa de utsatta barnen mycket fortare. Sluta köp det förbannade knarket! I alla samhällsklasser flödar bland annat kokain. Senast ut i kvällspressen är en från TV känd ung kvinna. Även hon bekräftar att kokainet flödar och att det är dyrt. Snart ska hon ta sitt straff och krypa in i fängelset.

Varför inte ta upp detta som ett ämne redan i sjätte klass? Och då menar jag inte enbart de skador som knarket gör för den enskilde och hans/hennes familj, utan var pengarna hamnar och vilken oerhörd skada detta har på Världens barn? Knarkpengarna omvandlas till vapen, vapen och vapen.

Dessa vapen sätts i händerna på barn som i sin tur skjuter andra barn. Unga flickor, bland annat i Mexico, som försöker få ett bättre liv, gör våghalsiga försök att sig till USA, innan de lyckas korsa gränsen blir de tillfångatagna av paramilitärer och säljs som sexslavar. Hur har paramilitärerna fått tag i sina vapen? Enkelt - knarkpengar!

Droger är en miljardindustri, det genererar stora summor och de som håvar in dessa pengar lever ett bedrägligt lyxliv. Senaste tillslaget i Mexico visade polisen upp femton personer, både kvinnor och män, i en luxuös miljö. Inte nog med att huset var utrustat med dyrbar konst utan det hade också ett eget zoo. Ett afrikanskt lejon vandrade osaligt omkring i en liten bur, till allmänt beskådande. Vita tigrar och andra utrotningshotade djur hade knarkkungarna/drottningarna lagt beslag på, hur då? Med pengar från knark!

Vi kan ha hur många galor som helst, men så länge som västvärldens välmående barn våra barn lider ingen nöd om man jämför med barn i U-länderna tycker att det är coolt med knark, kommer Världens barn aldrig någonsin att få den barndom de har rätt att uppleva.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 29 okt 2008 23:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: