sourze.se

Mamma bloggar, pappa bloggar, barnen bloggar

Vid middagsdags skickar mamma ett mail till resten av familjen och alla möts i köket. Runt matbordet tuggas det tyst och mamma känner det som sin plikt att bryta tystnaden.

Alla sitter i varsitt rum, framför varsin dator och skriver på varsin blogg. Mamma sitter med kaffekoppen i ena handen och skriver långsamt med högra handens pek- och långfinger. Pappa sitter bekvämt med sin laptop i knäet och bloggar om den senaste film han såg. Barnen är på sina rum och bloggar om mode och skola - och om föräldrarna som inte förstår - med alldeles för hög musik i lurarna.

Vid middagsdags skickar mamma ett mail till resten av familjen och alla möts i köket. Runt matbordet tuggas det tyst och mamma känner det som sin plikt att bryta tystnaden. “Har ni läst någon ny trevlig blogg?" klämmer hon fram i ett försök att få familjen att prata med varandra. Barnen himlar med ögonen. Pappa skakar på huvudet och sneglar mot tv-tidningen som ligger uppslagen intill honom. “Kanske kommer det någon bra film ikväll" verkar han fundera. Mamma vet inte vad hon ska säga och tänker att det är ju ett ämne som hon kan ta upp i sin blogg.

Barnen går tillbaka till sina rum under tystnad och pappa meddelar med knappt hörbar röst att han måste registrera sig på ett nytt filmforum han fått nys om. Det blir bara mamma och disken kvar.

När mamma lite senare är tillbaka framför skärmen ser hon att hon har fått ett mail. “Tack för maten älskling" står det. Mamma ler och skriver genast ett nytt inlägg om hur lycklig hon är på sin blogg.


Om författaren

Författare:
Lina Dahlgren

Om artikeln

Publicerad: 26 okt 2008 09:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: