sourze.se

Skandalen som ingen brydde sig om

Nyligen avslöjade ett förfluget SMS att politiker från båda läger konspirerar för att sätta demokratin ur spel. Några få personer har bestämt att EU ska få ta över makten i Sverige.

Verkligheten överträffar dikten sägs det ibland. Att kritiskt ifrågasätta byggandet av EU som en superstat, bemöts ofta av de ledande politikerna med att folk har konspirationsteorier. Det är enbart sjukliga fantasier.

Tyvärr behöver inte folk ens misstänka att det är en elitens konspiration över det svenska folket. Det har nu uppdagats med full kraft.

Den moderata EU-parlamentarikern Charlotte Cederschiöld har av misstag sänt ett sms till en frilansreporter i Hofors, enligt Aftonbladet den 11 oktober. Cederschiöld hälsar att allt beror på ett missförstånd och ber frilansreportern om ursäkt.

Det som är ytterst allvarligt är inte att sms:et hamnade fel, utan innehållet som betyder följande enligt Aftonbladet:

"Jan Andersson EU-parlamentets rapportör s om Lavaldomen fick sysselsättningsutskottet med sig på utstationeringsdirektivet. Jag försöker få presidiet stoppa det under behandlingen i plenum. EPP den konservativa gruppen i EU-parlamentet kan inte gå emot EG-rätten. Jan Andersson trixar för att slippa mina ändringsförslag. Stor oro för Claes Stråths utredning om Lavaldomen och Lissabonfördraget i riksdagen. Fredrik Reinfeldt kanske gör upp med Mona Sahlin för att klara fördraget. EU-kommissionären Margot Wallström pushar på Mona. Kram Charlotte."

I sms:et nämns bland annat Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin och Margot Wallström. Hur många fler som ingår i denna konspiration bör nog media gräva fram. Det är ett enormt svek för samtliga löntagare i Sverige oavsett intresseorganisation, men framför allt för folk i allmänhet.

Hur kan ni göra så?

Riksdagen röstar om EUs nya grundlag, Lissabonfördraget i höst. Mona Sahlin meddelade i förra veckan att s kommer att rösta ja. Nu förstår vi varför.

Junilistan kräver en folkomröstning om Lissabonfördraget. Det är också viktigt för att återskapa förtroendet för demokratin efter detta avslöjande.


Om författaren

Författare:
Hans Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 22 okt 2008 07:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: