sourze.se

Katrin Zytomierska - en vuxen mobbare

Jag tror dock att det är en väldigt destruktiv kärlek, jag tror Katrin mår dåligt. Hon är en vuxen kvinna som fortfarande utövar tonårsfasoner, dessutom är hon grymt osäker vad gäller sin kropp.

När jag tänker på Katrin Zytomierska, ni vet Alex Schulmans ex, tänker jag genast på när man var 14 år och på de där tjejerna som gick i ens klass då. De tuffa tjejerna som hade de häftigaste kläderna och finaste frisyrerna. De njöt av att viska om de mindre tuffa tjejerna, snacka skit om dem och trycka ner dem, för att själva hamna högre upp. Jag var inte en av de tuffa tjejerna, jag var nog för snäll för det, dessutom rökte de och det tyckte jag var jätteäckligt. Men jag förstod dem, det är inte lätt att vara säker på sig själv när man är 14 år, jag förstår att det kan locka att förolämpa folk på de mest onödiga sätt för att själv verka bättre.

Vad jag tror folk har svårt att förstå är personer som Katrin Zytomierska, hon är inte 14 år men ändå känner hon att bästa sättet att höja sig själv är att sänka andra. Hon upprör ännu mer genom att understryka att hon vill uppröra, samtidigt som hon maskerar sitt upprörande genom att säga att det egentligen inte borde uppröra. Hon säger att bögig inte borde vara en förolämpning, att folk är fördomsfulla och att det inte är något fel på att vara bögig. Det tror jag många är eniga gällande, att det inte är fel att vara bögig, om man trivs med det. Men förolämpningar och komplimanger anpassas efter de som mottar dem, vad som är en komplimang för en del kan vara en förolämpning för andra. En heterosexuell man kan ta det som en förolämpning att han ser bögig ut, likväl som en homosexuell man kanske tar illa upp om man säger att han ser straight ut. Eller för att ta ett exempel som Katrin kanske kan relatera till, om någon säger att hon ser mysigt mullig ut när hon gått upp några kilo skulle hon säkert ta illa upp. Trots att det är fint med en sund kropp! Varför ta illa upp för något som att någon säger att man har en normal kropp?

Fördomsfullt om något är väl att säga att någon ser bögig ut. Vem bestämmer vad som är bögigt? Det är väldigt smidigt att kalla hela Sverige utom Stockholm för homofober bara för att man reagerar på en förolämpning som innehåller ordet bögig. Om man förolämpar Katrin är man kanske rasist också? Hon verkar gilla att använda sig av den tekniken, att förolämpa folk för att de tar illa upp av hennes förolämpningar, till exempel är de homofober med alldeles för mycket tid över.

Dessvärre ger vi Katrin precis vad hon vill ha, den dåliga uppmärksamheten. Hon lever på den, hävdar att hon älskar den. Jag tror dock att det är en väldigt destruktiv kärlek, jag tror Katrin mår dåligt. Hon är en vuxen kvinna som fortfarande utövar tonårsfasoner, dessutom är hon grymt osäker vad gäller sin kropp. Hon tvingar sig själv att bli smalare och smalare, jag tror hon delvis hatar sig själv för det och hämnas genom att provocera folk tills de också hatar henne. Jag tror hon någonstans känner att det är allt hon förtjänar.

Vad Katrin skulle behöva är kärlek, kramar och komplianger för den hon är. Dessvärre gör hennes självdestruktivitet det svårt för folk att ge henne det hon behöver. Vi får hoppas att hon bara utvecklas sent och att hon snart kommer börja bete sig som en vuxen människa. Inte för de människors skull som hon förolämpar, jag tror de ser i genom hennes akt till slut, utan för hennes egen skull. Den dag hon vågar vara snäll kommer folk vara snälla tillbaka och även om jag kan tänka mig att det skrämmer henne är jag övertygad om att hon skulle må bättre av det i längden.

Katrin, här får du i allafall en cyberkram av mig, det känns som du behöver det. KRAM!


Om författaren

Författare:
Lise Lindgren

Om artikeln

Publicerad: 14 okt 2008 16:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: