sourze.se

Kattarp - ett nytt Rödeby?

"Det pratas ofta vitt och brett om civilkurage. Ställ upp för din nästa! Nu har en familj i Kattarp, gjort just detta, visat civilkurage. Vad hade familjen för det? Sönderslagna fönsterrutor och hotfulla samtal."

Kattarp är ett litet samhälle cirka en mil nordost om Helsingborg längs järnvägen mellan Helsingborg och Ängelholm. Folkmängd 706

Det pratas ofta vitt och brett om civilkurage. Ställ upp för din nästa! Nu har en familj i Kattarp, gjort just detta, visat civilkurage. Vad hade familjen för det? Sönderslagna fönsterrutor och hotfulla samtal.

Var finns polisen, kanske någon undrar. Ja, det undrar jag också. Men alla vet, eller borde veta, att i Sveriges små samhällen finns inga permanenta poliser stationerade. I små samhällen med några hundratalet, upp till femtontusen innevånare, kan man inte vänta sig att den svenska staten ska ha råd med polisstationer. Gud så befängt tro på något så dumt!

I det gamla nedlagda järnvägshotellet, har det inkvarterats flyktingar. Ungdomarna i Kattarp har "inget att göra". Då trakasserar man flyktingarna! Så fint då!

Om det finns "någon" styrande politiker i Kattarp, borde den personen omedelbart sätta Kattarps ungdomar i arbete med att lära känna flyktingarna och lära dem svenska. Ta ungdomarna till järnvägshotellet och lär dem att lyssna på hur flyktingarna känner när de blir mobbade.

Men gör något redan nu! Vänta inte tills att någon ska ha dött först!

Länk: hd.se


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 12 okt 2008 23:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: