sourze.se
Artikelbild

Idol 2008: Linda Pritchard kan vinna hela klabbet

"Det härligaste med den nya juryn är dess medlemmars självklara arrogans, ödmjuka medvetenhet om sina egna kunskaper, friska tilltro till svenska folkets potential, totala brist på rövslickeri och vassa pikar gällande den förra juryns kompetens."

Den nya standarden börjar visa sig. Den nya juryn inledde denna Idol-vecka med att utan pardon slänga typ 100 potentiella Idoler rätt ner i soppåsen. Befriande, trots att jag grät en skvätt när fantastiska Laila Adele åkte ut. Kanske kom hon inte till sin fulla rätt, uppenbarligen tyckte inte juryn det. Oavsett det så är Adele en av Sveriges bästa sångerskor. Ville bara avklara det faktumet innan vi går vidare.

Det härligaste med den nya juryn är dess medlemmars självklara arrogans, ödmjuka medvetenhet om sina egna kunskaper, friska tilltro till svenska folkets potential, totala brist på rövslickeri och vassa pikar gällande den förra juryns kompetens. Den nya juryn utstrålar pondus och pålitlighet, vilket naturligtvis är jätteviktigt, inte minst för tittarrösterna. Förutom dumhuvudet Nils spexnissen så har de ännu inte tagit vidare någon tomte. Så otroligt mycket högre nivå än med förra juryn!

Även Jihde drar sitt strå till stacken och min nyfunna kärlek till honom växer. Tro mig, det var det sista jag trodde någonsin skulle skrivas i en sån här recension. Men på något sätt har han lyckats med det omöjliga - att bli en fullt kompetent ersättare till Gynning. Mycket underligt.

Det känns alldeles för tidigt att prata om vinnaren av Idol 2008. Bara en lyckosam jävel kan sätta vinnaren nu. Det handlar alldeles för mycket om låtval för att jag ska kunna spika något nu. Men jag vill definitivt framhäva min favoriter, som jag ser i topp tio:

Loulou Lamotte - Hon är den innerligaste sångerskan i tävlingen. Väldigt varm och tillgänglig, hon för sig med en naturlig självsäkerhet liknande den Daniel Lindström äger, extremt kommersiellt gångbar om förvaltad rätt. Loulou väljer dessutom perfekta låtar till hennes ton. Jag började nästan gråta när hon sjöng sig in bland de 20 sista nu ikväll. Otvungenhet, hur många gånger har vi talat om det? Loulou är fullkomligt otvungen.

Linda Pritchard - Rödhättan som sjöng i Globen som hon aldrig gjort annat. Ett riktigt rivjärn. Hon har något alldeles unikt och äkta, hon är dessutom vacker på ett okonventionellt sätt. Vilket är det bästa sättet att vara vacker på. Linda är bland de sista tio i tävlingen, det tror jag verkligen. Det lilla vi fått se av henne visar på seriös stjärnkvalité. Jag tror hon ligger helt perfekt i tiden. Och jag ska inte tippa någon vinnare. Men hon kan ju vinna. Faktiskt. Så vi smyger in det såhär i slutraderna. Att det kanske blir så.

Linda Pritchard - audition Idol 2008:Johan Palm - 16 år gammal och bättre än de allra flesta i tävlingen just nu. Levererar Oasis äckligt stora hit "Dont look back in anger" trovärdigt och kraftfullt. Det fantastiska med de unga är bristen på erfarenhet; det gör dom väldigt hungriga och väldigt mottagliga. Johan är ett jättelöfte och om han håller den här nivån ser jag honom i topp tio, idag, imorrn, igår.

Ja, det är nog faktiskt mina omedelbara favoriter. Resterande måste jag begrunda mer innan jag uttalar mig, däribland fröken Anna Bergendahl. Tyvärr gjorde hon sitt livs framträdande på sin allra första audition. Kan det förstöra hennes chanser i Idol?

Absolut.


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 24 sep 2008 22:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: