sourze.se

Varför vill en minister döda djur?

Räcker det inte med politiska nedläggningar? Varför gillar en del politiker att skjuta djur?

-Ska skotten komma inifrån. Ska någon skjuta mot en moderat statsminister?

Enligt moderater på plats sa Fredrik Reinfeldt så där när det var räfst och rättarting i riksdagsgruppen mot en eller möjligen flera motståndare till FRA-lagen.

Då var det inte tal om riktiga skott - ja, det blev inte ens ett politiskt skott. Alla moderater röstade för lagen.

Här är det inte som i andra länder där politiker kan mörda varandra. Egentligen är Sverige - nästan oavsett vem som styr - något av ett paradis på många sätt. I varje fall om man jämför med de värsta i den globala klassen och även om morden på Olof Pame och Anna Lindh är hemska undantag

Men apropå skott så undrar jag varför ganska många politiker så gärna dödar djur samtidigt som de säger sig vara djurvänner. Det kan i och för sig vara något rimligare att döda djur plötsligt i skogen än att göra det under stress i slakteri efter en skrämmande transport.

I TV 4:s Kalla Fakta framkom det att finansminister Anders Borg är en hängiven jägare. Det handlade om naturupplevelsen och spänningen. Spänningen måste rimligen då rimligen ligga i dödandet. Annars kunde han istället gå ut obeväpnad och uppleva naturens lugn.

Anders Borg har - liksom en del andra politiker - verbalt nedlagt ett antal politiker under årens lopp. T.ex. försvarsministerna Mikael Odenberg.

Man kan då undra varför det inte räcker med de politiska nedläggningarna. Varför gillar landets finansminister att döda på riktigt? Känns det något speciellt när rådjuret sjunker ihop?


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 22 sep 2008 07:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: