sourze.se

Bort med GB:s sommarplåga till nästa år

Till nästa år hoppas jag att GB:s sommarplåga är borta. ”Ny glass med kul visselpipa i”, stod det i reklamen om GB:s nya ” Fotballisimo”. Visst, skitkul glass! Djävla fridstörare säger jag bara.

Metro konstaterar i sitt smaktest i februari att glassen kan bli en barnfavorit och sommarplåga. Den är inte bara en sommarplåga och en leder till mentalt nervsammanbrott för föräldrar samtidigt som den är en katastrof för oss som har tinnitus.

Visselpipan har ett högt skärande ljud, och första gången grannungen höll på med den, så undrade jag vad vildbattingen nu fått i sina händer. Då jag såg på GB:s glassöversikt, en tid senare, så kopplade jag. Man känner igen den här typen av genomträngande ljud. Nej, Det ska inte vara tillåtet att lansera saker som är en ren sanitär olägenhet för folk och miljö.

Lite varstans har ni hört det där visselpipet i sommar, men det är säkert inte alla som kopplat att det är den nya glassen.

Själv fick jag nog efter en tids strandvistelse i sommar då ett par ungar inte ville ge sig, med sitt idoga visslande. Jag bad att de skulle sluta, då jag är ljudöverkänslig och har tinnitus. De var lite motsträviga men avtog med sitt visslande. En lättnandes suck drog av andra strandbesökare.

Jag har även varit på tillställningar där musiker konkurrerats ut av ungarnas idoga visselpipor. Ibland säger föräldrar till, men vissa har ju inte förmåga att säga till sina egna ungar.

TA BORT glassen omedelbart!! Ett gissel för omgivningen och en stor plåga för oss med tinnitus.


Om författaren

Författare:
Karin Holmberg

Om artikeln

Publicerad: 15 sep 2008 17:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: