sourze.se

Idol 2008: Anna Bergendahl vinner

"Det är jag beredd att skriva under på, utan att ha hört de andra deltagarna. Varför? Därför att en artist som Anna Bergendahl dyker upp på den svenska stjärnhimmeln bara en gång varje decennium eller så."

Idol Juryn föll pladask för 16 åriga Anna Bergendahl. Det gjorde också jag och troligen alla andra musikproducenter i landet som såg programmet i går. Hennes röst är definitivt det unikaste man hört i Idoltävlingen sedan den började för fyra år sedan, och detta inkluderar även min tidigare favorit Amanda Jenssen. Det gäller även Sibel och Agnes Carlsson. Dessa ligger lång efter lilla 16-åriga Anna Bergendahl. Är man duktig skivbolagsdirektör kan man se direkt att tösen är född till att bli popstjärna. Det var därför Anders Bagge & hans jury jublade!

Okejdå… det här låter fint men det finns ett stort MEN….. och det är det där "men-et" som Anders Bagge väl känner till men inte sade i teve i går, nämligen "men hennes eventuella framgång kommer inte att bero på bara hennes röst och utstrålning". Den kommer att bero på vad hon sjunger för låtar och hur de produceras såväl som hur mycket pengar något eventuellt skivbolag kommer att vilja satsa på henne. Min gissning är att det blir Bagge & Co som producerar henne med en höjdarlåt och att skivbolaget Sony/BMG kommer att satsa miljonbelopp på att lansera henne. Gör de inte detta då är de dumma och jag kan försäkra er att de inte är dumma!

För fyra år sedan, strax efter att Darin Zanyar hade gjort sitt första framträdande i Idol skrev jag att han skulle vinna. Jag hade både rätt och fel. Han vann inte tävlingen. Han kom tvåa, men blev vinnaren därför att han blev den hittills största artisten som programmet Idol tagit fram i Sverige. Oavsett vad Pia K & Company vill ha er tro så är sångerskor som Marie Picasso fullkomligt ointressanta för skivbranschen. Picasso har fått göra en platta bara för att skivbolaget tvingas av Idolreglerna att släppa en platta med vinnaren. I annat fall hade de aldrig gjort en platta med Picasso - tro mig! Det är artister som Anna Bergendahl som totalt knockar skivbranschen och när de lanseras rätt knockar de publiken, och det kommer Anna att göra bara hon hamnar i rätta händerna.

När jag skrev att Darin skulle vinna Idol 2004 fick jag ta emot en hel del kritik från fullkomnligt okunniga kommentarsskribenter. Det kan hända att jag får det samma nu när det gäller Anna Bergendahl, för jag tänker nu förutspå att hon tar hem hela Idoltävlingen 2008. Det är jag beredd att skriva under på, utan att ha hört de andra deltagarna. Varför? Därför att en artist som Anna Bergendahl dyker upp på den svenska stjärnhimmeln bara en gång varje decennium eller så. Det finns aldrig två stycken i hennes format. Det fanns bara en Carola, det fanns bara en Lisa Nilsson och det kommer bara att finnas en Anna Bergendahl. Vänta kära läsare och ni ska få se att jag har rätt.

Jag upprepar, jag säger detta utan att ha hört en enda av de andra deltagarna. Låter det kaxig? Det är mitt jobb att vara kaxig när jag vet att jag har rätt - det ingår i min yrkesroll må ni tro! Det ingår också i Anders Bagges yrkesroll - och han har sagt sitt - och han har rätt!

Anna Bergendahl - audition Idol 2008:


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 11 sep 2008 14:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: