sourze.se

Idol 2008: Alexandra lurade sin mamma

"Ta guldbiljetten och kom till Stockholm, säger juryn!
Alexandra bestämmer sig för att låtsas för mamma att hon inte klarade provet, så hon kommer ut och ser uppgiven ut och mamma ser ut som ett frågetecken."

Ja, det hände en hel del i Luleå i kväll. Alexandra, 17 år, skulle sjunga "Summertime". "Ge järnet å ä den du ä!", säger mamma som är med och hejar på. När Alexandra är inne, sitter mamma utanför med Peter Jihde.
"Hemskt!", säger mamma!
"Ta guldbiljetten och kom till Stockholm", säger juryn!
Alexandra bestämmer sig för att låtsas för mamma att hon inte klarade provet, så hon kommer ut och ser uppgiven ut och mamma ser ut som ett frågetecken. Men - si, Alexandra lurades ju, så hon höjer biljetten över huvudet och ger upp ett glädjetjut! Mamma kommer rusande överlycklig för och krama sin dotter!

Är det rätt att lura sin mamma?, frågade sig Peter Jihde i programmet!

Ytterligare en skojig sak hände i kväll. Andreas, "killen med Sveriges sämsta självförtroende", som Peter Jihde sa, skulle ställa upp i Idol. Jihde satt med honom länge och väl utanför auditionrummet och försökte med avslappningsövningar, medan den ena mer pinsamma tävlande efter den andra gjorde sin audition. Man blir verkligen förvånad över att så många vill pröva att bli idoler, som inte kan sjunga eller hålla tonen ens en gång.

Maltez, Elin, Erika och Soledad gick vidare, sen var det nervöse Andreas tur! Juryn var förstående, han fick ett glas vatten och han harklade sig men fick inte fram ett ljud. Till sist tog juryn ton och han kom igång Andreas! Och det var ingen dålig sång han levererade! Det lät riktigt bra!

Men - juryn bestämde sig, att han inte kunde gå vidare på grund av hans nervositet. Man såg att de tvekade, för det var något speciellt med Andreas. Han hade riktigt bra och stark röst.

Programledare Peter Jihde mötte Andreas utanför auditionrummet och sa att han lyssnat utanför dörren när Andreas sjöng och nu skulle han ta ett snack med juryn, vilket han gjorde! Han hämtade helt enkelt en av de eftertraktade guldbiljetterna framför den förvånade och lite förbannade juryn och gick ut och gav den till Andreas! Kvällens kupp!

Kvällens sista tävlande var LoLo La Motte! En underbar, färgad, bastant tjej med riktig afrofrilla! "Put your records on", var hennes låtval. "Helt underbart! Härlig karisma! Skön personlighet!", blev juryns bedömning.
När LoLo sjöng, slöt jag ögonen för att höra bättre. Jag hamnade nästan i trance. Ella Fitzgerald kom för mig. Jag gjorde samma bedömning som juryn!

15 tävlande gick till slutaudition! Två eller tre guldkorn, sa juryn!

Nästa vecka: Vad väntar i Stockholm?


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 11 sep 2008 23:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: