sourze.se

FRA: Är staten i framtiden god?

Det är en missuppfattning att tro att staten självklart är vi alla tillsammans, summan av alla medborgare.

Förutom de sedvanliga svagheterna med avlyssning och avläsning av information, som att oskyldiga individer kan bli ihopkopplade med kriminalitet genom association till en viss plats eller tid, så är ett mycket starkt vägande skäl mot allmän avlyssning/-läsning från staten att det inte går att garantera att staten i framtiden har goda avsikter eller annorlunda uttryckt att staten är god.

Den må idag förefalla som god, men kan förändra skepnad och har då en utmärkt lag om avlyssning/-läsning av medborgarna till hands. Det är en missuppfattning att tro att staten självklart är vi alla tillsammans, summan av alla medborgare. Staten kan visserligen vara en minsta gemensam nämnare för alla medborgare i ett samhälle, men staten är ett självständigt subjekt som kan agera med eller mot allas eller vissa medborgares intresse.

FRA-lagen ger staten oanade möjligheter.


Om författaren

Författare:
Carl E. Lundborg

Om artikeln

Publicerad: 04 sep 2008 10:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: