sourze.se

Nu kommer hösten

Nybliven pensionär på halvtid tänker till om livet.

Regn, blåst och kallt. Nu kommer hösten. Det känns både utomhus och inombords. Men du sommar. Vart tog du vägen? Drabbades av överansträngning i mitten på maj och det tog två månader att återhämta sig ifrån. Missade cykelturer, utflykter, bad, grillfester och diverse andra aktiviteter som hör sommaren till. Men jag är nöjd ändå här i höst. Jag har laddat batterierna och är i full gång med undervisning, konsthandel och politik.

Men jag måste lägga band på mig själv innan jag hamnar i samma situation som i maj. Jag har begärt och fått förtida uttag på min pension, vilket innebär att jag jobbar deltid och ska vara ledig två dagar i veckan för annan verksamhet, nämligen ta det lugnt, vilket är nog så svårt. Hittills har det blivit övertid men mitt mål är att jag verkligen jobbar halvtid. Då ska jag läsa, skriva och fortbilda mig i livets hårda skola. Det är dags nu vid 63 års ålder.

Tänker återkomma med nya artiklar om mitt nya liv och kanske artiklar om andra mig närstående personers liv.


Om författaren

Författare:
Roland Kratz

Om artikeln

Publicerad: 03 sep 2008 23:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: