sourze.se

Hemlöshet - diagnos på samhället inte på individen

Under många år har människor smittats av ett sjukt samhälle och nu även av den "Reinfeldtdeffekt", som fortsätter sprida smittan, som i folkmun kallas hemlöshet.

Genom ett omfattande och unikt uppsökande arbete läggs i Stockholm grunden för att utvärdera framtida insatser för att minska smittspridning bland injicerande narkomaner i Stockholm. Det är en uppsökande studie som söker upp personer på lågtröskelboenden, i parker och på Plattan och erbjuder dem att testa sig. Målet var att nå och testa minst 800 personer som injicerat under 12 månader.

Det målet är nu redan uppnått, så då skulle vi kunna göra ännu en unik studie, där människor som lever i alla lukrativa villkorade boenden "testades" att klara av ett eget integrerat hem. Denna test bör då för trovärdighetens skull genomföras med samma stöd och den hjälp människor får idag för att klara av att bo på de befintliga "kategoriboenden". Det skulle inte vara svårt att finna personer som under många år smittats av ett sjukt samhälle och nu av den "Reinfeldtdeffekt" som fortsätter sprida smittan i vårt land och som i folkmun kallas hemlöshet.

I vårt välfärdssamhälle har vi råd med respekten för individen. Vi har råd att respektera den enskilda individens förutsättningar, behov och önskningar om ett autonomt liv. Spelar ingen roll om du är där du är pga. olycka i livet, arbetslöshet, dyslexi, psykos, psykopati, skilsmässa, olycksfall i arbetet eller vilken anledning man kan tänkas hitta på. Respekten för individens behov och förutsättningar har vi i vårt välfärdssamhälle, med grundläggande solidariska värderingar om individens rätt, råd med!

Sluta prata om hemlöshet som om det vore en psykiatrisk diagnos - det är en diagnos på samhället - inte på individen.

Tel till mig: 0736-764286


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 14 aug 2008 12:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: