sourze.se

En stjärna har slocknat och återtänts

Ett sista farväl, Agneta Bolme Börjefors.

SVT-profilen Agnet Bolme Börjefors är död.I måndags, den elfte augusti 2008, avled hon efter en tids sjukdom. Hon blev 67 år.

När jag på måndagseftermiddagen såg notisen om hennes bortgång på SVT:s text-tv uppstod samma känsla inom mig som jag upplevt en gång tidigare. Då var det Astrid Lindgren som hade dött. Det blir en slags tomrum efter någon som man egentligen inte alls känner. Någon som man inte ens har träffat, men som man känner igen så väl; någon vars namn inte behöver presenteras för att man ska veta vem det är. När jag såg rubriken om hennes bortgång på text-tv:n var min första reaktion ett förvånat, överraskat och sorgsamt "Va!? Nää!?" och jag darrade nog lite när jag tryckte de tre siffrorna för att komma till sidan. Kultursidan är annars något jag mycket sällan läser, men nu gjorde jag det. Och det kändes overkligt. Iallafall någon gång i veckan ser man rubriken att någon kändis har avlidigt, men då man inte känner till dem kollar man inte mer, och glömmer det snabbt. Andra kommer närmare och berör mer. Agneta Bolme Börjefors död var en sådan gång, och för mig har en av SVT:s stora gått ur tiden.


Om författaren

Författare:
Maria Sågå

Om artikeln

Publicerad: 13 aug 2008 11:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: