sourze.se

Så backar Reinfeldt ur FRA-krisen

Saktmodig och skadesjuten kommer han att presentera en "lösning".

Alliansledarna ska nog vara tacksamma för att 6 folkpartistiska riksdagsledamöter alla kvinnor, vilket i sig är intressant har gjort revolt och meddelat att de kommer att rösta för att FRA-lagen rivs upp.

Det är naturligtvis framför allt en träff i solar plexus på fp-ordföranden Jan Björklund eftersom det är hans partikamrater som har gått ut med detta. Men han kommer upp på 9, lätt omtumlad.

Både Björklund och övriga partiledare i alliansen kommer nog så småningom att uppskatta att de så pass tidigt fick denna spark i rätt riktning. Det hade varit värre om det hade dragit ut på tiden. Nu måste alliansen göra någonting i god tid före valet.

Det går kanske hjälpligt att slå dövörat till när allmänheten reagerar. Men när motståndet kommer från de egna röstberättigade inte bara i allmänna val utan i Sveriges riksdag så handlar det om maktspråk. Det är ett språk som politiker förstår.

Fredrik Reinfeldt kommer att backa ur det hela genom att saktmodigt säga ungefär så här:
-Som politiker är det vår uppgift att lyssna på medborgarna inte avlyssna, om han nu för en gång skull vågar sig på att skämta!. Nu eftersträvar vi en uppgörelse över blockgränserna om FRA:s verksamhet och vi tillsätter en parlamentarisk utredning med alla riksdagspartier.

Så långt kommer alla partier att vara ense.

Men det betyder inte att debatten kommer att upphöra. Den saken är garanterat säker


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 17 jul 2008 22:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: