sourze.se

Ska en 13-åring vara ute ensam på natten?

"Så här skriver Aftonbladet i dag: 13-åriga Malin tappade sin mobil när hon sprang för att hinna med spårvagnen. Mannen hon bad om hjälp tvingade upp henne i ett skogsparti...

Så här skriver Aftonbladet i dag: "13-åriga Malin tappade sin mobil när hon sprang för att hinna med spårvagnen. Mannen hon bad om hjälp tvingade upp henne i ett skogsparti. Där tog han stryptag på flickan och våldtog henne. Hon fyller inte 14 förrän om ett halvår. Hon är späd i kroppen och lång."

När jag läser detta blir jag jävligt förbannad och jag tänker jag på två saker: Först på den stackars lilla tösen som blev offer, men mest tänker jag på hennes minst sagt helkorkade föräldrar och jag kan inte låta bli att bli förbannad på dem för att det är onekligen deras fel, åtminstone delvis, att detta hände "Malin".

Ni som läste mina artiklar genom åren här på Sourze kanske minns att jag skrivit något liknande när en 13 årig flicka blev offer för en gruppvåldtäkt i Motala. Vad jag undrar om är följande: Det som hände Malin inträffade kl. 23.30 på natten. Vad gjorde Malin… nej…låt mig omformulera det där…… VAFAN I HELVETE gjorde denna lilla 13 åriga barnet ute på gatan så sent på kvällen? Vad är det för föräldrar som låter deras dotter springa omkring på stan sent på kvällarna? Har världen ändrat sig så mycket sedan min barndom så att barn få springa omkring hursomhelst på nätterna? När jag var 13 år var jag redan i säng klockan 22.00. Inga undantag, men det var andra tider och jag kan förstå att en 13 åring kan i dag få sitta upp och titta på teve eller läsa eller umgås med kompisarna , men så länge det sker i hemmet är det väl okej, men vad är det för träskallar som låter deras trettonåringar vandra omkring på bussar och på stans gator och torg så sent på kvällarna? Brottet mot Malin inträffade efter att hon mötte gärningsmannen på spårvagnen och bad om att ringa ett samtal från hans mobil. Eftersom det inträffade i Kortedala gissar jag att det måste ha varit Spårvagnen som går ända ut till Bergsjön som alla vet är ett av Göteborgs mest kriminellt belastade bostadsområden.

Vad är det då för föräldrar som genom att vara så förbannat slappa, utsätter sina tonårs ungar för detta? Jag ska tala om för er vad det är för föräldrar - OANSVARIGA DUMSKALLAR som inte förtjänar att ha barn överhuvudtaget! Vem vill med handen på hjärtat påstå att en 13-årig flicka är vuxen nog att vandra omkring ensam på stan kl. 23.00 på kvällen. Hon är ju barn och hon fattar själv inte att hon fortfarande är barn. Därför bör hennes föräldrar genom att sätta gränser, markera att hon är fortfarande barn. Då slipper hon vandra omkring sent på kvällarna och då slipper hon bli våldtagen av någon jävla psykopat vars telefon hon har bett att få låna för att ringa till sin pappa.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 14 jul 2008 09:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: