sourze.se

Ibland skäms jag över att vara svensk!

Detta är en sådan gång.

Nu är jag riktigt förbannad! Jag hyr alltså ut några möblerade rum i en villa för de som inte vet det. Nu var det igen dags för ett hyresbyte. Annonsen hamnad på blocket i vanlig ordning och folk började genast ringa. Detta är Stockholm och uthyrarens marknad.

Vi brukar be några få att komma hit och så pratar vi igenom vad som är rimligt och liksom känner oss fram från båda sidor. Sedan samlas vi som bor här och bestämmer tillsammans vem som verkar passa bäst in hos just oss.

Jag tog ett samtal på hygglig engelska från en kille som var fransman. Han ville komma genast, han hade ett desperat behov av bostad. Vi bestämde en tid och han kom punktligt
Hade EU körkort och en massa referenser från sina studier.

Han tappade ett papper som jag tog upp för att ge tillbaka när jag såg att det var en evighetslång lista över lediga rum, de flesta överstrukna. Jag blev misstänksam och bad honom sätta sig en stund.

Jodå:
När han ringde fans det både rum och lägenhet ledig. När han sedan kom var allt plötsligt uthyrt, fast han ibland hade fått förslag att om han bara betalade dubbel hyra eller ett år i förskott så kanske…

Denne prydlige unge mannens förnamn var Muhammed och därtill var hans hudfärg svart! Sådana unga män tycks vara mer än oönskade i vårt öppna samhälle.

Att vara med i EU skulle öka de ungas möjligheter att arbeta var som helst i Europa, men det gäller visst bara vita arier med nordiska efternamn!

Ibland skäms jag över att vara svensk. Detta var en sådan gång!


Om författaren

Författare:
Sunny Börjesson

Om artikeln

Publicerad: 12 jul 2008 10:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: