sourze.se

Lars Ohly, vilka är parasiterna?

Under partiledardebatten i Riksdagen uttryckte vänsterledaren något han närmare borde förklara.

Vänsterpartiet tar nu till alla medel för att motverka de alltmer sjunkande opinionssiffrorna. Lars Ohly med flera har bestämt att vänsterpartisterna skall bli mindre aggressiva och sluta agera besserwissers i fråga efter fråga. Man har kors i taket också bestämt att man skall lyssna till andras åsikter, även om dessa inte stämmer överens med de egnas. Detta är naturligtvis vällovligt för att inte säga insiktsfullt. Många är vi som under årens lopp retat oss just på kommunisternas von oben-mentalitet.

Vid Vänsterpartiets kongress nyligen röstade ombuden fram en rad förändringar. Partiets hållning gentemot Kuba skall enligt beslut förändras. Man skall inte längre officiellt hävda att Kuba är en fungerande demokrati. Flera ombud reserverade sig mot detta ställningstagande. År 2008 i Sverige finns det alltså fortfarande hyfsat normalbegåvade människor som på fullt allvar hävdar att kommunistdiktaturen Kuba är en fungerande demokrati! Detta är naturligtvis mycket skrämmande. Än värre är att dessa människor kan sitta i regeringsställning efter 2010 om Mona Sahlin bestämmer sig för samarbete med kommunisterna.

I Vänsterpartiet finns medlemmar som fortfarande anser att Sovjet var en bra nation och att Pol Pot inte var så hemsk ändå. Betänk det när du röstar vid nästa val!

Lars Ohly verkar trots detta tycka att hans kära parti behöver lite mer att förklara. Under onsdagens partiledardebatt uttryckte han följande som beskrivning på regeringens politik: "-Detta är politiken som satsar på parasiterna i samhället." Den minnesgode erinrar sig att en man vid förnamn Adolf uttryckte sig på ett liknande sätt i Tyskland på 30-talet.

Även om jag har mycket litet till övers för Vänsterpartiet har jag dock mycket svårt för att dra paralleller mellan Ohly och Hitler och det vore knappast intellektuellt hederligt att beskylla honom för att vara nazist. Men när en partiledare uttrycker sig på beskrivna sätt finns det oerhört mycket att förklara. Jag tror att många med mig väntar med spänning på att Lars Ohly inför svenska folket skall förklara vilka samhällsmedborgare som enligt honom är parasiter! Att ingen av hans opponenter i Riksdagen tog tillfället i akt är mycket förvånande.


Om författaren

Författare:
Göran Larsson

Om artikeln

Publicerad: 12 jun 2008 16:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: