sourze.se

Låt bönder styra Sverige!

Då skulle man kanske få in lite intelligens i samhället igen!

Min lärarkollega i skolan kommer och frågar mig, om jag kan vara samtalspartner till honom ett tag. "Självklart", säger jag och tar mig tid att lyssna. Han berättar om sin dementa mamma, som han är orolig för.

Hon ska till tandläkaren och han har ingen tid att följa henne dit, men hon har hemtjänst två gånger om dagen och bor hemma i sin villa fortfarande. Han är så orolig att hon ska glömma spisen, gå ut utan nycklar och inte hitta hem, att han blir okoncenterad på jobbet.

Då får väl hemtjänsten följa med, säger jag, men han säger att han har skrivit till högsta chefen på servicehuset och bett om det, men hon har semester och kan inte svara på en lång tid, så han vet inte hur han ska göra. Mailen besvaras aldrig.

När jag jobbade inom hemstjänsten 1986-2006, måste man både duscha, följa med pensionärerna till sjukhuset och ta dagliga promenader med de gamla. Nu verkar det som man inte behöver göra något längre. Bara springa igenom lägenheterna och göra det allra viktigaste.

Jag tror att det beror på demokratin. Cheferna är rädda att säga ifrån och det är personalen som styr inom hemtjänsten och avgör vad de vill göra eller inte.

Cheferna har inte ens modet att sparka de som sparkas bör - de som inte har lust att engagera sig i de gamlas intressen och behov. För tid finns det, det är inte där problemet ligger, hävdar jag!

Men cheferna har har lik förbannat tredubbel lön, mot vanliga människor!

Jag tror att bönder, skulle sköta chefsposten bättre inom hemtjänsten, än vad som görs nu på många håll.

Jag går tillbaka till diskbänken i IT-cafét och sätter på radion och hör då vår vice stadsminister Maud Olofsson, prata om de arbetgivaravgifter, som den nya regeringen höjde.

Hon säger att hon vet att de borde sänkas, för vi har de högsta arbetsgivaravgifterna i Europa.

Jag blir så förbannad! Vilket jävla värdelöst uttalande! Hur länge hade hon tänkt vänta att sänka dem då? Hur många intelligenta näringsidkare ska bli tvugna att slå igen först eller gå i konkurs?

Hon ska väl förstås ha semester först och sen ägna sig åt några av sina andra specialistområden, för det har hon en lång rad, innan hon bestämmer sig?!

Sen var det det där med lönen: Hennes lön heter säkert duga och hon är säkert egen näringsidkare också utan problem! Har man makt, så har man allt i sin hand!

Vart är samhället på väg?

Vår iniativförmåga tas ifrån oss, vår glädje, våra familjer, jobben, sammanhållningen och så har vi de gamlas situation, som inte är tillfredsställande i dag i Sverige!

Som sagt, låt bönder styra Sverige, så kanske gemene man känner igen sig i någonting, för som det är nu, liknar det mer sience fiction!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 10 jun 2008 13:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: