sourze.se

Engla: Det hela handlar om pengar

"Det finns endast en sak att konstatera här, nämligen att Engla blev offer för Anders Eklunds lust och girighet medan Carina Höglund och sin familj nu är offer för Expressens och Aftonbladets lust och girighet."

Mediernas stöd för Engla Höglunds familj blev stort. Expressen och Aftonbladet slogs med varandra för att vara först med publicering av öppna brev ifrån Englas mamma. Carina Höglund trädde fram med namn och bild i praktiskt taget varje tidning i Sverige - och svenska folket grät medan publicisterna tjänade grova pengar på lösnummerförsäljning. Men när kamerorna hade slocknat och tidningarnas förstasidor övertagits av händelserna i Rödeby och Amstetten glömde tidningarna Engla en stund. I tomheten av tidningarnas bortblickande från Englaaffären väckte Carina Höglund mediernas uppmärksamhet igen genom att föreslå att SVT skulle sända Englas begravning - som ett tack till svenska folket för allt stöd. Och Englaaffären hamnade återigen på första sidorna - och publicisterna tjände mer pengar!

Om jag inte visste bättre skulle jag nästan tro att Englas mamma Carina Höglund har en personlig PR konsult som talar om för henne vad hon ska göra. Men verkligheten är så här: Det är fulingarna på Expressen och Aftonbladet som gjorde Carina Höglund till en slags kändis genom att publicera hennes öppna brev. Och de tjänade pengar på det. Nu när hon har förbrukats skriver de dagens kvällstidningar om ett öppet brev ifrån Carinas mormor i vilket hon talar om att familjen mår dåligt av att alla bråkar kring begravningen. Återigen tjänar de pengar.

Det finns endast en sak att konstatera här, nämligen att Engla blev offer för Anders Eklunds lust och girighet medan Carina Höglund och sin familj nu är offer för Expressens och Aftonbladets lust och girighet. Om det finns en Gud, vilket jag tror att det finns, kommer lilla Engla att få fred. Men och om det finns ett helvete kan jag försäkra alla att det finns en stor permanent parkeringsplats där för gamarna på kvällsblaskorna.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 09 maj 2008 10:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: