sourze.se

Champions League: Semifinal

Tre av de fyra lag som lyckats ta sig till semifinal av Champions League är engelska. Chelsea möter Liverpool och Manchester United reser ner till Spanien för att ta sig an Barcelona.

Aldrig tidigare har två engelska lag mött varandra i en final av Champions League. Detta kan komma att ändras när semifinalerna är färdigspelade. Liverpool tar emot Chelsea hemma på Anfield Road i den första av två semifinaler. Chelsea har blivit utslaget av just Liverpool två gånger de senaste tre åren och är nog ute efter revansch. Efter Manchester Uniteds sena kvittering i helgen mot Blackburn är Chelseas chanser att spela hem ligaguldet väldigt små och Champions League får ses som lagets allra största prioritering. Speciellt som en av ärkerivalerna står för motståndet. Liverpool å sin sida kommer sin vana trogen inte vika ner sig på hemmaplan, framför allt inte i Champions League. En turnering som blivit lite grand av lagets favorit. Två finaler på tre år varav en vinst talar sitt tydliga språk. Varför just Champions League är turneringen där Liverpool höjer sig ett snäpp, kan jag inte riktigt svara på. Men en sak är jag säker på och det är att spelarna i rött kommer att göra precis allt för att se till att Chelseas och Roman Abromovitjs dröm om att få vinna den finaste av turneringar faller likt ett korthus i en storm. Finalen av Champions League kommer att spelas i Moskva, och vad skulle sitta bättre för den pengastinna ryssen Abromovitj än att få vinna i sitt gamla hemland. Lagen har möts två gånger tidigare den här säsongen och både matcherna har slutat oavgjort och i de två matcher som lagen nu möts i kommer att bli minst lika jämna. Det är även två hårt ansatta och kritiserade tränare som ikväll måste bevisa för sina kritiker att de hart vad som krävs. Liverpools tränare Rafael Benitez har under sina år som tränare för klubben lyckats vinna Champions League en gång och tagit laget till ytterligare en final. Men Liverpools fans kräver så mycket mer och en ny Champions League titel kan rädda kvar Benitez ett tag till i alla fall. Chelseas israeliske tränare Avram Grant som fick ta över efter Jose Morinhuos avhopp i höstas får också slåss med näbbar och klor för att hålla tvivlarna och kritikerna borta. Efter att ha förlorat ligacupfinalen mot ärkerivalen Tottenham och åkt ur den än mer prestigefyllda FA-cupen mot Barnsley, som förövrigt också slog ut Liverpool, var det många blåa supportrar i London som ville se Grant lämna Stamford Bridge. Nu med häng på Manchester United i ligan och avancemang till semifinal i Champions League har han lyckats köpa sig lite tid. Men respass mot Liverpool och Grants dagar som tränare i Chelsea kan nog ses som räknade.

Det som Chelsea inte får glömma bort är att Liverpool är urstarka hemma och att i Champions League lekar man inte med Liverpool.


Om författaren

Författare:
Alexander Brock

Om artikeln

Publicerad: 22 apr 2008 12:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: