sourze.se

Dagen efter massakern av åtta israeliska ungdomar

"De var elever i en judisk "yeshiva", en religiös skola. De var totalt oskyldiga. Deras tro förbjöd dem att bära vapen i motsats till Hamasbarn som uppfostras till att hantera vapen och döda judar."

Yohai Lifschitz 18 år, Yonatan Yitzhak Eldar 16 år, Yonadav Haim Hirschfeld 19 år, Neria Cohen 15 år, Segev Peniel Avihail 15 år, Avraham David Moses 16 år, Roee Roth 18 år och Dohon Merete 26 år.

De var elever i en judisk "yeshiva", en religiös skola. De var totalt oskyldiga. Deras tro förbjöd dem att bära vapen i motsats till Hamasbarn som uppfostras till att hantera vapen och döda judar. De hade inte varit med om att attackera Gaza i motsats till Hamas som dagligen beskjuter Israel. De hade inte hotat Gaza med förstörelse i motsats till Hamas som dagligen hotar Israel med förstörelse. De var försvarslösa unga människor vars liv avslutades av en niding beväpnad med en kalachnikov och flera magasiner. Tre till fyrahundra skott räknades. En niding som säges ha varit chaufför för denna yeshiva. En niding vars familj sörjer och firar hans död i Östra Jerusalem. En niding vars "hjältedåd" belönas med gratis godisutdelning i Gaza bland folk som dansar av glädje.

FNs säkerhetsråd kan inte fördöma massakern eftersom Lybien, ett arabland, sätter likhetstecken med Israels ingrepp i Gaza mot beväpnade Hamasterrorister som valde eldställningar i hus och gator bland civila. Israels folk kan bara säga att FN är ett skämt, och ett skämt sådant!

Sorgestunden besöktes av många. Män i alla åldrar grät öppet och hejdlöst. Israels regering glänste med sin frånvaro liksom armén vars ansvar är att försvara Israels befolkning.

Utlandet fortsätter med att förse palestinier med pengar som ger vissa nidingar tid, rum, moraliskt stöd och finansiella möjligheter för att plåga den israeliska staten, ett faktum som israeler bittert är medvetna om.

Hela Israel ber för att dessa unga själar skall vila i Abrahams sköte.


Om författaren

Författare:
Ishak Haskiya

Om artikeln

Publicerad: 07 mar 2008 15:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: