sourze.se

Ordet är inte fritt längre!

För alla Er som läser/skriver på Sourze kommer detta att bli en helt ny upplevelse.

På nätet finns det en massa olika forum. Sourze är ett av dem. Ett annat heter Familjeliv och har många olika kategorier, bland annat ett som heter "Svårt att få barn" och man behöver inte vara Einstein för att begripa vad detta ämne rör sig om.

Jag är medlem på den sidan och precis som på Sourze har jag lämnat alla mina personliga uppgifter, för att erhålla ett lösenord. Mot en avgift kan du bli vad som kallas en plus-medlem, vilket betyder att du kan starta en omröstningstråd. Annars är det gratis och du kan starta "trådar". Självklart har man som medlem, klickat i rutan för "Jag godkänner reglerna", utan att läsa det finstilta. För precis som här på Sourze, vet man att det inte går för sig att hoppa på folk, eller göra reklam, sprida barnporr, med flera vettiga regler.

Eftersom jag var i TV4 i samband med släppet av boken och samtidigt hade en annons om boken på familjeliv för 25 000 kronor, blev det ett stort tryck på min hemsida och naturligtvis på en av mina trådar på sidan. Vid ett tillfälle skrev jag att det är viktigt för mig att kämpa för de ofrivilligt barnlösa, oavsett, hur det har gått för mig, eftersom jag vet hur jobbigt det är, att befinna sig i den situationen. Då berättade jag, att förlaget ansökt om ett miniseminarium på Bok & Bibliotek i år, där jag tänkte slå näven i bordet, i ett försök att få politikerna att inse hur viktigt det är, att ge lika vård, för samma skattepeng, oavsett var man bor, eftersom WHO har klassat "ofrivillig barnlöshet" som en sjukdom.

Detta uttalande resulterade i att jag blev avstängd i 24 timmar och att de tog bort det inlägget! Det klassades som reklam!

Jag kände mig oerhört kränkt och undrade vad i all världen dom pysslade med på den där sidan. Efter att fått "lov" att återigen skicka in meddelanden och svara på min gästbok, startade jag omröstningen "Har du blivit avstängd på familjeliv, under "Allmänna rubriker." Svarar du ja, kanske du vill berätta om anledningen och hur du kände dig!

Gensvaret blev enormt! På bara några timmar var det flera som svarade ja, och som hade känt sig kränkta. Det som kallas Moderatorer och, som jag benämner "Ordpoliser", kom också till undsättning med sina inlägg.

Ett av inläggen handlade om en kvinna som blivit avstängd för att skriva orden" suga på bröstet" och fick reda på av en Ordpolis att det ska stå "amma", istället! Mammamia! Hade det inte varit lämpligt att ta reda på i vilket sammanhang hon skrev" suga på bröstet?" Det var inte i porr-sammanhang!

Jag gick igenom listan av Ordpoliser och upptäckte att ingen av dem hade kategorin "ofrivilligt barnlös" 90 hade "förälder" några visade ingenting, två hade "barnlös". Kanske är det därför som de har svårt att förstå desperationen hos kvinnor och även män, som befinner sig på andra sidan av barnstrecket.
Jag hade genom en källa fått reda på att Aftonbladet skulle skriva ett reportage om ett revolutionerande genombrott inom IVF Provrörsbarn. Om detta ville jag naturligtvis berätta, för alla de tusentals kvinnor som är på sidan. Men väl medveten om hur det gick senast, skrev jag. "Snart kommer det en stor nyhet om IVF i "HumHum". Alla som gick in och frågade, svarade jag, kom till min hemsida, där berättar jag vad "HumHum" är.

Idag, den 29 februari, fick jag veta att reportaget är klart och kommer inom kort att presenteras på Aftonbladet. Då skrev jag: Håll utkik, inom kort kommer det i humhum!
Avstängd igen! Varför? Jo, användningen av orden, "Håll utkik". Jag tror jag svimmar!

Om jag är sur? Nej, men oerhört besviken på en sida som heter något som de inte alls lever upp till! Att ha en kategori som "Svårt att få barn" med 19 underkategorier, och inte ha förståelse för frågorna som kan dyka upp, utan att läsa det som reklam, är rent ut sagt bedrövligt!

Vad tycker jag om deras företagspolicy? De orden använder jag inte på detta förnäma forum!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 01 mar 2008 00:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: