sourze.se

De stora feta lögnarna

Kalle fuskade med skatten med 1,250 kr - fick böter och pålägg med 5,000 kr. Riksdagspolitiker låg med minderårig -
JK hävdar preskribtionstid.

Små barn som utnyttjas av samhällets betrodda är o-betrodda.
Samhällets makthavare kan göra allt utan att åka dit. Att svenska företag i andra länder ordnar "välbetalda" horor åt sina överhuvuden är inte märkligt. Ingen reagerar - hur gamla var de? Inget svar. Riksdagspolitiker, regeringsfolk använde minderåriga för så länge sedan att det idag är ointressant att de barnen/vuxna har lidit i 30 år. JK tycker "Visst, lite fel var det väl, men rättssamhället gjorde inget fel."

Det var inget fel att att barn utnyttjades när de var placerade i samhällsvård både inom barnhem och i fosterhem - JK kommer givetvis att säga att "Visst var det fel, men samhället gjorde inget fel."

Jag blir trött och besviken på den så kallade kvinnorörelsen som inte förmår att ta debatten om alla utsatta barn, varav de flesta av kvinligt kön. Nej, det förstås, dessa kvinnliga politiker är ju i samma bransch som dem som använde minderåriga - politiker och maktutövare.

DN, Expressen och SvD tycker inte att detta är en viktig debatt. De avslår allt som kan röra upp detta. Argumenten är att det inte finns plats eller utrymme. Skitsnack!Valutakris i Asien får gärna diskuteras, men inte övergrepp på barn - inte övergrepp på minoriteter som t.ex. aboriginerna. Inte skulle väl liberala DN eller SvD ta in något om detta om namnet inte var tillräckligt känt?!

Mediasamhället är till för sin egen skull. Rättssamhället är till för dem som inte kan sätta emot. Jag läste en bok nyss om barn som växte upp i det svenska samhället, som misshandlades, slogs och for illa utan att någon reste ett finger. Vet ni, Rebellrobban har aldrig gjort sitt barn något illa. Han underkänns ändå som pappa.

Nej man skall kunna dupera politiker, socialtjänsten m.fl. då klarar man sig. Om barnen sedan mår illa det är rätt ovesäntligt. Fan ta er i era "finrum", som sitter där gömda bakom titlar och makt, att avgöra vems ord som är sant, viktig etc. Pressfrihet - glöm det - det gäller bara dem som redan har makten genom sitt namn.

Barn har en form av rätt så långe rubrikerna räcker till - men någon långsiktig kampanj för barn bedrivs inte vare sig i DN eller på Expressen. Deras kamp gäller bara när vuxna experter uttalar sig - inte de drabbade barnen.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 27 feb 2008 23:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: