sourze.se

Stefan Holm - "På Spårets" hopp

Hur i all världen kan en höjdhoppare vara så allmänbildad?

Holm lägger ner heltid på att träna sig till världsmästerskap. Han jagas av dopningskontrollanter. Just nu är han visst tvåa i världen på sin gren. Men hur kan samma man ligga på topp i allmänbildning. Utan att darra svarar han lugnt och säkert på de frågor han får av spelevinkern Ingvar Oldsberg. Inte ens domaren kan få Holm att tappa greppet.

När hinner han titta på TV och läsa tidningar? Inte tror jag att han studerar media varje kväll på hotellrum jorden runt. Antingen så tränar han eller sover han!

Stefan Whilde skriver här i dag 080225."Jag har inte sett nyheterna på teve på flera år, men jag läser tidningen ibland." Ändå har han uppslag till massor av intressanta artiklar. Hur är en människa funtad egentligen?

Hoa Hoa Dahlgren tar sig också fram efter spåret på ett beundransvärt sätt. Han som mest sysslat med muskelbygge och ett "eget språk" är väl lite "smalare" än Stefan Holm. Men ofta är Hoa väldigt träffsäker. Han kanske inte tränar så mycket längre men den översta muskeln tycks fungera utmärkt. Ibland snabb i repliken och ibland bjuder han på festliga formuleringar.

När Stefan Holm börjar springa inför ett hopp, så är det som taktfast musik. I näst sista sekunder synes han ibland justera ansatsen en aning för att komma exakt rätt, säger jag som okunnig på området. Med samma lugn tar han sig an Oldsbergs frågor. Han sitter där helt lugnt med lugna ögon och så kommer det - svaret.

Den här förmågan att vara fysiskt på topp och samtidigt så intellektuellt skärpt - det imponerar.

Det var det jag ville säga.


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 26 feb 2008 08:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: