sourze.se

Om Schulmansvalparna hetat Mohammad eller Ahmed

"Var så god grabbar, finns det någon Abdul eller Jamal som kan tänka sig att skicka ett mejl till integrationsminister Nyamko Sabuni med Fredrik Reinfeldt som avsändare? Skriv att hon fått sparken!"

Om Stureplanssnorvalparna Alex och Calle Schulman hade varit invandrare ifrån Botkyrka och hetat exempelvis Mohammed och Ahmed bin Shulkhar hade de aldrig fått så mycket utrymme i media. De hade för länge sen idiotförklarats av journalisterna och det är inte alls osannolikt att någon av dem redan vid det här läget hade blivit föremål för någon rättsprocess, troligen efter någon polisanmälan för ekobrott eller våldtäkt. Varför? Därför att framgångsrika invandrare i Sverige av tradition är tacksamma offer för sådant medan svenskfödda som begår samma "brott" brukar komma undan. Mohammed och Ahmed bin Schulkhar hade definitivt inte undkommit någon form av straff om de hade, som Alex och Calle Schulman gjort, skickat falska mejl som upprörde medarbetare på TV4. Härmed utmanar jag vilken journalist som helst i Sverige att tillbakavisa detta. Ingen kommer att göra det, för alla journalister i Sverige vet att det jag skriver ovan är 100 procent riktigt.

Det är verkligheten i The Royal Kingdom of Sweden år 2008. Det finns, i media, en regel för svenskar och en annan för invandrare. Visst, medierna har släppt in ovanligt många invandrare på senare år, men de flesta av dem är andra generationens svenskar typ David Batra och diverse andra mediepersonligheter av icke nordisk härkomst. De är inte längre invandrare som jag eller Cyndee Peters eller andra som invandrat hit som vuxna utan de är numera svenskar. Dock finns det en och annan andragenerationsinvandrare som fått bita i ett surt äpple och fått utstå drev regisserat av homogenitetsälskande svenskar. Ett bra exempel på detta är Alexandra Pascalidou, som så fort som hon råkade planka någon text från en artikel fick medialt stryk. Men Herregud, många svenska skribenter däribland Jan Guillou, Liza Marklund mfl plankar ofta texter från andra skribenter, men hur ofta har vi sett dem behandlas på samma sätt som Pascalidou? Aldrig - varför? Därför att de heter Jan Guillou och Liza Marklund förstås!

När det gäller Alex och Calle Schulman är det ganska uppenbart att dessa små byfånar bara är ute efter att bygga upp var sitt varumärke, och det tycker jag inte de ska klandras för. Men när de övertrasserar gränserna, såsom de faktiskt har gjort nu med alla dessa e-postbrev som de hävdar är så förbannat roliga, då har de gått över gränsen. Jag undrar hur det vore om ett par invandrare i Tensta eller Botkyrka gjorde samma sak. Var så god grabbar, finns det någon "Abdul" eller "Jamal" som kan tänka sig att skicka ett mejl till integrationsminister Nyamko Sabuni med Fredrik Reinfeldt som avsändare? Skriv att hon fått sparken! Låt oss då få se hur de svenskfödda reagerar och om de tycker att det är lika skojig som de tycks tycka när Alex och Calle Schulman gör samma sak.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 22 feb 2008 15:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: