sourze.se

Åttondelsfinaler i Champions League

Åttondelsfinalerna i Champions League drar igång i morgon. Här kommer mina tips på vilka av de 16 lagen som tar sig vidare i turneringen.

Finalen av årets upplaga av Champions League spelas den 21 maj på Luzhniki stadium i Moskva. En final i Champions League är det som alla stora klubbar runt om i Europa drönmmer om. Inom klubbfotbollens värld blir det knappat större än så. De senaste åren har klubbar som Barcelona, Liverpool och Milan vunnit den åtråvärda bucklan. Vilket lag som vinner i år? Det är väldigt svårt om inte omöjligt att förutspå. Men en sak är i alla fall säker. Flera av Europas storheter kommer göra sitt allra bästa för att se till att det blir just de som får jubla i Moskvas vårkväll.

Här är mina tips:

Liverpool - Inter
Inter, med Zlatan i spetsen, känns aningen hetare för tillfället. Ligasegern är i princip säkrad och italienarna lär vara ordentligt revanschugna efter förra årets respass mot Valencia. Liverpool har inte alls levt upp till de högt uppställda förväntningarna. Trots två finaler på tre år väger Liverpool alldeles för lätt när Zlatan och Inter skruvar upp tempot.
Vidare: Inter

Roma - Real Madrid
Efter Romas förlust mot Juventus i helgen kan de glömma ligaguldet. Lägg där till att Romastjärnorna Christian Panucci och Alberto Aquilani tog ut sin frustration genom att börja veva mot varandra på måndagens träning. En inte helt optimal uppladdning. Real Madrid förlorade knappt i helgen men visade veckan innan med en förkrossande 7-0 över Valladolid att de är att räkna med. Madrid får också tillbaka den notoriske målskytten Ruud van Nistelrooy efter skada. När Reals storstjärnor är på spelhumör blir de svårstoppade.
Vidare: Real Madrid

Olympiakos - Chelsea
Som bortalag är det alltid svårt att spela i Grekland. Dock tror jag inte att Roman Abromivitj gäng kommer att ha några problem med Olympiakos. Det här är första gången på nio år som grekerna tagit sig så här långt i turneringe. Respass direkt känns givet när Chelsea dessutom får tillbaka Didier Drogba, Salomon Kalou och Michael Essien från de Afrikanska mästerskapen.
Vidare: Chelsea

Schalke 04 - Porto
Vinnarna från 2004, Porto leder i vanlig ordning den inhemska ligan stort. Schalke 04 gick vidare från gruppspelet tack vare ett stabilt försvar men har den senaste tiden blandat och gett i Bundesliga. Här tror jag att Portos rutin avgör.
Vidare: Porto

Fenerbache - Sevilla
Sevilla inledde säsongen trevande och tränaren Juande Ramos flydde till Tottenham. Nu verkar det vänt för Sevilla och de klättrar i La Liga. Oroväckande är att stjärnan Dani Alves uttryckligen förklarat att han vill till en större klubb. Fenerbache brukar inte ha särskilt mycket att komma med i sådana här sammanhang. Det samma gäller nog den här gången. På hemmaplan kan säkert turkarna skrälla men på Sevilla avgör det här hemma i Spanien.
Vidare: Sevilla

Barcelona - Celtic
Att Celtic tagit sig såhär långt får ses som en mindre skräll. När de ställs mot giganterna från Katalonien blir det dock tvärstopp. Barcelona som visat upp ett haltande spel den senaste tiden måste trots det ses som storfavoriter till att gå vidare.
Vidare: Barcelona

Lyon - Manchester United
United krossade Arsenal i helgens FA-cup omgång. Detta utan stjärnor som Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo och Carlos Tevez i startelvan. Det skall tilläggas att Arsenal inte mönstrade sitt bästa manskap men Wayne Rooneys uppvisning för United var underbar att se. Lyon, som var mycket bättre för ett par år sedan, är inte alls lika överlägsna i den innehemska ligan och får det tufft när de röda djävlarna från norr kommer på besök.
Vidare: Manchester United

Milan - Arsenal
Fjolårsvinnarna Milan har haft en minst sagt bedrövlig säsong och ligger på en femteplats i Serie A, hela elva poäng efter Inter. Nu när Ronaldo är skadad blir ställs allt hopp i Milan till Kaká. Spelar han på toppen av sin förmåga kan han avgöra en match helt själv. Om Milan är ett lag fyllt av gamlingar är Arsenal dess motsats. Arsené Wenger har byggt ett otroligt lagbygge med idel unga förmågor som Cesc Fabregas och Emanuel Adebayor. Arsenal gick, lite överraskande, till final för två år sedan och jag tror de har en chans att upprepa bedriften.
Vidare: Arsenal

Där har ni mina tips. Men som sagt det är svårtippat. Alla som har åtminstone en promille av kärlek till fotbollen kommer att sitta bänkade framför TV apparaterna. Jag vet att jag kommer göra det i alla fall. Slår er ner och njut av fotboll i världsklass. TV 6 kl. 20.30


Om författaren

Författare:
Alexander Brock

Om artikeln

Publicerad: 19 feb 2008 07:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: