sourze.se

Teater: Night Rider - en fantastisk upplevelse

Det är sällan jag går på teater men Night Rider är en fantastisk upplevelse. Den är inte lik något annat jag sett på scen.

Urpremiär 1 februari
Nya Studion, Göteborgs Stadsteater
AV Björn Runge
REGI Björn Runge
MED Anna Bjelkerud, Magnus Krepper, Lisa Lindgren, Nina Zanjani
SCENOGRAFI Peter Lundquist
KOSTYM Gunilla Nordin Hernandez
MASK Marina Ritvall
DRAMATURG Åsa Lindholm
2 timmar 15 min inkl.paus


Pjäsen handlar om en halvt alkoholiserad man som har förhållanden till tre olika kvinnor. En som är hans sons lärare/hans fru, en som är polis och en ung kvinna som utreder sexualiteten utanför parrelationer. Han är nästintill besatt av Jim Morrison och har köpt Morrisons bälte på auktion, som han går runt med på sig under mesta delen av föreställningen. Musiken är märkbart påverkad av sångaren och även föreställningen speglas av hans öde, hur han dog i ett badkar under mystiska omständigheter.

Mannens son är ett problembarn som begått ett fruktansvärt brott. Efter brottet följer plågsamma utredningar av fadern likaväl som sonen. Modern är försvunnen sedan ett år tillbaka.

Night Rider påminner väldigt om David Lynch och tankarna går till Blue Velvet med dess obehagliga, surrealistiska och hotfulla stämning. Ibland är pjäsen rent skrämmande och man känner sig mer än berörd av vad som pågår på scenen, men ibland är den lite väl teatralisk och man skrattar högt och det är meningen också.

Magnus Krepper är fantastisk som den manliga huvudrollen och tappar inte greppet en sekund. Slutscenen är fantastiskt poetisk och ett av det vackraste jag sett. Jag blev helt hänförd av föreställningen.

Night Rider är utan tvekan värd att se. Så då vet du vad du ska göra om du har vägarna förbi Göteborg.


Om författaren

Författare:
Selma K

Om artikeln

Publicerad: 17 feb 2008 15:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: