sourze.se

HIV-mannen levde ett dubbelliv

En blyg person som är som en lillebror för sina kamrater - eller en person som utnyttjar minderåriga sexuellt trots att han är HIV smittad.

Bilderna av den 32 årige HIV-mannen Christer Agget är helt motstridiga.

Aggett var blyg och hade svårt för att ta kontakt med andra personer. De som kände 32-åringen tyckte synd om honom. Enligt hans tidigare vänner fick han hjälp både med att skaffa jobb och lägenhet.
- Han var extremt tafatt, han kunde inte ens beställa in mat på MC Donalds, det fick vi hjälpa honom med, säger en barndomsvän till 32-åringen.


Vräktes från lägenheten

Efter att ha hyrt en lägenhet i västra Stockholm i fyra år börjar han slarva med betalningen. När barndomsvännen som hyr ut lägenheten inte får in hyran bestämmer han sig för att åka och prata med sin hyresgäst. När dörren öppnas får han en chock.
- Jag såg inga väggar. Alla saker stod staplade från golv till tak. Det var alltifrån bananlådor, gamla mikrovågsugnar, trasiga bokhyllor och flera hundra ficklampor. Elmotorer, trasiga datorer som han suttit och skruvat isär.
Under de år som 32-åringen bor i lägenheten samlar han på sig sopor från grovsoprummet.
- Jag förstod direkt att något inte stod rätt till och bestämde mig för att slänga ut honom.


Avslöjades av en slump

Efter helgen återvänder barndomsvännen till lägenheten för att flytta ut Aggets tillhörigheter. Det är när han bär ut en av lådorna som ett fotografi ramlar ut. På bilden har Aggett sex med en minderårig flicka.
- I lådan upptäckte jag fler bilder. Han fotade sig själv när han hade sex med flera unga tjejer. Jag ville inte tro att det var sant.
Bilderna av den 32 årige HIV-mannen Christer Agget är helt motstridiga.

32-åringen har tidigare skrutit om hur många tjejer han haft sex med men ingen i hans omgivning har trott på honom.
- De flesta trodde nog att han var oskuld, berättar vännen.
Bilderna gjorde den tidigare barndomsvännen upprörd men nästa upptäckt var än mer makaber.
- I en annan låda hittade jag bromsmediciner mot hiv. Jag blev alldeles kall och ringde polisen.


Raggade via Internet

I lägenheten hittar mannen även utskrivna listor från Lunarstorm och msn. 32-åringen hade kartlagt hundratals flickor och skrivit kommentarer efter varje tjej: : " kan jag ha sex med",
"får inte träffa killar via Internet för sina föräldrar". Han hade antecknat var flickorna bodde, i vilken skola de gick och vilken väg de brukade ta till skolan. Om de gillade jordgubbsgodis eller en särskild färg på blommor. Den yngsta var bara åtta år.
- Jag trodde aldrig att han var kapabel till det här. Han var det här mobboffret som alla tyckte synd om.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 02 feb 2008 15:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: