sourze.se

Sila mygg och svälja kameler

Leve det rika och oåtkomliga skiktet i samhället. Rätt åt alla fuskande barnfamiljer att ni kontrolleras och anmäls till polisen. Så går det när småfolket fuskar.

Regeringen driver igenom att förskolor, skolor etc skall skriva under intyg på att barnen verkligen varit sjuka.
Det blir skärpta regler för sjukskrivna, arbetslösa och dem som står utanför systemet. Det blir lättare att vara regeringsman, riksdagspolitiker, kanslianställd, statssekreterare etc. Samtliga behåller sina löner intakt vid sjukdom, ofta anmäls inte sjukdom som sjukdom. Istället blir det någon form av "konferens/arbetsresa".

När politikerskiktet förlorar sina jobb har de full lön, får full pension om de suttit tillräckligt länge i riksdagen. Kanslianställda och statssekreterare behöver aldrig vara orliga över att deras löner skärs ner om de blir arbetslösa. Det är småfolket, vanliga löntagare arbetare som jagas. Sjuk skall helst inte sjukpenning alls. Förslag fanns att lägga ersättningen på 60 . Men 75 procent kan vara nog så tufft. Är du sjuk för länge skall du ha socialbidrag, det är något lägre än sjukersättningen.

Om jag satt i riksdagen, jobbade i regeringen, stora företag skulle jag ha 100 procent av lönen vid sjukdom. Jag skulle aldrig behöva tvingas ta ett jobb jag inte vill ha om jag blir arbetslös. Jag skulle aldrig tvingas flytta mot min vilja för att få jobb. Om jag och du tillhörde de preveligierade skulle vi aldrig behöva bekymra oss om lägenheter och pengar,

Reinfeldt svarade på kritiken mot de höga ersättningarna för riksdagsmän och politiker att de har svårt att få jobb.

Hej o hå...farbror blå. Varför skulle de ha svårt att få jobb. I så fall borde väl invandrare ha högre ersättningar än svenska eftersom de inte få jobb lika lätt som folk med svenska namn. Är det inte mer kompetenshöjande än så att styra Sverige och jobba i kanslihuset så är det förvånansvärt att så många får fina ordförandeuppdrag och när de får jobb höga löner och jobb som inga vanliga dödliga kommer i åtnjutande av.

Jag tycker verkligen att borgligheten är feg som inte tar bladet från munnen och säger som det är:
De enda laglydiga i landet är Maud Olofsson, Fredrik Reinfeldt med familj, FP samt KDs ordförande. Därtill kan lägga några stycken i närmast sörjande kretsen. Kungen, drottningen och deras barn. Säg till svenska folket att den som inte jobbar eller kan jobba skall heller inte äta.
Jag glömde - självklart skall dessa skyddade gruppers barn gå i friskolor så de slipper umgås med vanliga löntagare.

Att inte svensken gör revolution förvånar mig. Men kanske är svensken ett offer som accepterar att bli behandlad hur som helst.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 18 jan 2008 20:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: