sourze.se

Ska man prata sex med sina barn?

Nej, tycker radio NRG!

Radio NRG, sände i morse ett program, där man uppmanade folk att ringa och tycka om frågan: Ska man prata om sex med sina barn?

Jag blev jätteförvånad, när jag hörde kommentarerna från programledarna, en kille och en tjej. Pappan som ringde in till programmet, sa att han visst tyckte att man ska prata om sex med sina barn och att det är självklart, varpå den kvinnliga programledaren började oja sig - och frågade honom, om han också skulle demonstrera var G-punkten sitter, eller om barnen skulle få vara med i sängen också?

Pappan fick sen höra en massa negativa kommentarer från programledarna och han verkade mäkta förvånad. Programledartjejen sa, att hon visst tyckte han var modig, som pratade sex med sina barn, men att hon tyckte att man ska få sin flicka, att bli stolt över sin kropp i stället, för att prata om sex med henne. Den manliga programledaren sa, att han tyckte det var jättefint vad hon sa och att han säger absolut nej till att prata sex med sina barn. De får väl komma på det själva, tyckte han.

Pappan som ringde in till programmet, trodde väl, att Sverige har tagit ställning i sexfrågan med program som
"Fråga Olle" och utgivandet av alla tonårstidningar, där det görs mycket reklam för sex och sexfrågor. Han ville väl hänga på den trenden eller också tyckte han, att det är naturligt att prata om sex med sina barn, för det var vad han sa.

Vid programmets var slut, upprepade programledartjejen, att hon inte tycker det är nödvändigt med sexualpplysning till barnen och programledarkillen sa ett absolut nej till att prata sex med sina barn.

Vilken dubbelmoral, för sen påannonserade de Britney Spears senaste låt, där hon stönar betänkligt. Britney Spears är ju exmissbrukare, drogoffer och psykfall. Hur kommer det sig att det passar att lyssna på henne då? Hon är ju verkligen ett dåligt exempel för barnen, fast hon själv är ett offer. Ska man inte följa linjen ut då och spela musik som är anständig för barn och ungdom? Britney är ju med varenda dag i alla media, så henne känner vi alla till.

Det är ungefär som när man talar genustänkande i skolorna och poängterar att det är så viktigt och sen gör man precis tvärt om i medievärlden och i samhället! Där är det sex och inget annat som säljer!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2008 14:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: