sourze.se

Pengar föder lycka

Rikedom ligger och väntar runt hörnet för alla oss, det gäller bara att hitta sitt sätt, att omvandla sin framgång i privatlivet till positiv energi, till sedlar och mynt.

Det är som hönan och ägget. Vad kom först? Det är samma sak, med lycka och pengar. Hmm. En liknelse med viss modfikation, måhända, men hör mig.

Jag gick på Värmdö Gymnasium. Jag trivdes omåttligt bra och längtar tillbaka med jämna mellanrum. Som en liten avstickare rekommenderar jag varmt detta gymnasium till era barn, systerdöttrar och liknande. Lärarna är underbara. Och på grund av deras intelligens och kunskap bjöds det mer ofta än sällan upp till diskussion på lektionerna. Det var mycket åsikter som fick luft under vingarna, där på eftermiddagarna när man var som tröttast. Jag kommer ihåg flera heta meningsutbyten och minns dom med glädje, det finns något oerhört utvecklande i att försöka förstå någon annans idiotiska resonemang. Det fanns ett speciellt samtalsämne som alltid var lika aktuellt, som alltid berörde och alltid väckte brinnande känslor även hos den mest introverte, det handlade om pengar. Frågeställningen kunde se annorlunda ut från gång till gång, men grunden var, och är fortfarande:
- Blir man lycklig av pengar?
Det slutade alltid med att klassen delades i två läger, nejsägarna och jasägarna.

Två år efter studenten är detta fortfarande lika intressant. Jag har en teori jag vill framföra, handen är uppräckt och det är min tur.

Mångas resonemang är att vänner, familj och kärleken man hyser till dessa två grupper, det är lycka. Pengar har ingenting med saken att göra. Andra hävdar att pengar i alla fall kan hjälpa en på vägen till lycka, det är enklare att må bra med stålar på banken. Säkrad framtid, och så vidare. Vissa hävdar till och med att det är omöjligt att vara lycklig utan pengar.

Min framarbetade teori är att de två föder varandra. Pengar ger lycka, och lycka ger i sin tur pengar. En person med fötterna på jorden, som vet vad hon vill, med självförtroende- och insikt, hon har en friare väg till pengar, för det finns vägar överallt och hinder bygger man helt själv. Så har jag alltid sett på det, pengar finns överallt. Det är bara gå ut och ta för sig. Här kommer nog den borne säljaren i mig fram, men seriöst. Framförallt i den tid vi lever i nu, rikedom ligger och väntar runt hörnet för oss alla, det gäller bara att hitta ett sätt att omvandla sin framgång i privatlivet till positiv energi, till sedlar och mynt. En lycklig människa har större chans till att bli förmögen även i ordets rätta bemärkelse, och blir då naturligtvis ännu gladare.

Undantagen som inte stämmer in är societetstjejerna, exempelvis Paris Hilton, som är känd på grund av ett efternamn. Hon är inte speciellt snygg, hon har inte uppvisat en enda talang och hon skänker inte pengar till välgörenhet. Hon har en hel drös med pengar som följer med hennes efternamn, och hon kör rattfull och fjantar runt, tror hon står över lagen. Det här är smutsiga pengar, på det sätt att det inte är hennes, en rättmätig rikedom tjänar man ihop till själv, hon har byggt ett varumärke kring rent bajs och i sådana lägen ger inte pengar lycka. Allt tappar sitt värde, och då blir man verklighetsfrånvänd.

Rikedom för mig är att kunna åka utomlands en gång per år, att kunna betala räkningarna och ha pengar över. Och jag tror att man med en avslappnad inställning till pengar, på riktigt kan känna än större lycka när det börjar rulla in.

Och med det avslutar jag min 100:e artikel på Sourze. Jag kommer fortsätta skriva här, nu kan ni också läsa mig på www.stureplan.se, där jag skriver Måndagsrapporten f.o.m den 14/1. Och nej, man behöver inte gå ut på Stureplan för att få skriva för hemsidan.


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 15 jan 2008 15:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: