sourze.se

Libanon: Tre döda i nytt bombattentat i Beirut

Så hände det då igen, en bombexplesion i Beirut. Det börjar bli en kuslig regelbunden upprepning, ungefär en månad sedan sist. Incidenten hände för en dryg timma sedan och det är fortfarande inte helt klart vad som har hänt.

Vad man vet är att explosionen hände i den kristna förorten Dora, vid vad man kan kalla den norra infartsvägen till Beirut. Enligt rapporter är tre döda och 20 skadade vilket tyder på en begränsad sprängladdning eftersom området är tätbefolkat och det var rusningstrafik. Vidare verkar målet för attentatet ha varit amerikansk ambassadpersonal, vilket är något nytt, tidigare har attentaten riktat sig mot libaneser. Vem som ligger bakom får man, som vanligt, nog aldrig reda på.

Satt ensam hemma i lugn och ro med varken radio eller TV på när telefonen ringde och min svärmor undrade om hennes dotter var hemma eftersom ett bombattentat hade inträffat. På med TV för att följa vad som händer samtidigt som man börjar ringa familjen för att höra att allt är väl. Dora ligger så att säga inom riskområdet.

Intressant att följa nyhetsrapporteringen på TV, som alltid är responstiden från CNN ungefär en timme efter det att lokal media har börjat rapportera. I förbigående kan jag kanske nämna att Arabförbundets medling om val av president har brakat ihop igen.

Första gången jag skulle åka till Libanon fick jag rådet "Keep your head down". Ett råd som jag fortfarande följer.


Om författaren

Författare:
Lars Bergqvist

Om artikeln

Publicerad: 15 jan 2008 17:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: