sourze.se

Skotten i Rödeby - låt det aldrig hända igen

Det är aldrig rätt att använda sig utav vapen eller våld, någonsin.

Jag har inte varit så insatt, knappt vetat vad som har hänt. Men nu satte jag mig ner och läste genom allt jag hittade. Och nu gör det ont i magen, jag har en kniv i hjärtat och en klump i halsen. Hur kunde något så oerhört tragiskt hända? Varför var det ingen som satte stopp för ungdomarna i tid? Varför gick pappan ut med ett hagelgevär mitt i natten? Varför var någon tvungen att dö?

Jag hoppas att folk får upp ögonen, för så här får det inte gå till. Jag kan inte släppa tankarna på att det kunde ha varit någon jag kände, det kunde ha varit min bror eller pojkvän. Den här gången hade jag ödet med mig och turen på min sida. Men dessvärre var det någon annans bäste vän och älskade son som gick bort.

Det bränner bakom ögonlocken när jag läser om den hemska mordnatten. Mannen som skjöt har sin version, pojkarna en annan. Men det som hände är ett faktum och det gör mig helt förtvivlad. I framtiden vill jag att mina barn ska kunna gå ut med sina vänner utan att skapa ett rent helvete. Jag vill vara säker på att de inte kommer falla för grupptrycket och göra livet surt för andra. Jag vill kunna lära dem att skilja på vad som är rätt och vad som är fel. Jag vill lära dem att aldrig använda knytnävarna till att "reda ut" något, utan istället använda sig av ord. Ibland gör ord mer ont än gärningar men inget gör så ont som att förlora den man älskar. Det har den avlidna pojkens vänner och familj fått gå genom. Allt det vill jag lära mina barn, för jag vill aldrig behöva gå genom det hemska som femtonåringens familj måste gå genom.

Jag känner stor sympati för de drabbade pojkarna och deras familjer, men så och även för familjen där pappan tappade besinningen när han ville försvara sin familj och dem han älskar. Det är svårt, hela händelsen i sig är en stor tragedi men jag hoppas att den femtonårige pojken inte dog förgäves utan att hans hemska öde får oss andra att fatta och förstå att våldet måste få ett slut, och att det aldrig är rätt att använda sig av vapen eller våld, någonsin.


Om författaren

Författare:
Anna Pietiläinen

Om artikeln

Publicerad: 10 jan 2008 14:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: