sourze.se

Samhället är töntigt!

Läste om att myndigheterna har beslutat att sänka skadeståndet till brottsoffer från ca 200,000 till 130,000 kr.

Jag blir inte ens förvånad längre. Det är ingen som bryr sig om detta. Men slipp då. Jag har kämpat för att ex Landsting och hjälporganisationer ska förstå och förbättra hjälpen för våldtäktsoffer. De vägrar lyssna. De vägrar möta mig och de sitter bara framför mig när de vill möta mig och pratar om deras statistik om hur många som besöker dem per år. Men jag har aldrig hört hur många de hjälper att bli friska. När jag frågar så får jag en utskällning innehållande att de känner sig kränkta och att jag är en jävla idiot. Media anser inte detta vara intressant. Myndigheter blundar för det. Regeringen säger att de inte kan gå in i enskilda fall.

De inom vården tror inte att offer kan resa sig upp och leva i en ljus framtid. De tror inte att offer kan bli kära och skaffa sig en relation. De tror att offers sexualitet är död för alltid och offer kommer lida för alltid.

Men det är inte sant. Tyvärr lyssnar inte de som är akademisk utbildade på mig. Jag tror inte de har fått utbildning i att visa respekt och vara lyhörda. Jag säger bara "slipp då... NI BEHÖVER INTE!!!"

Hur kommer det gå för alla offer? De går under och vem fan bryr sig. Övriga eller sk "icke offer", de är ju inte drabbade så vad fan behöver de bryr sig för. De kan ju lalla runt i sin lilla tillvaro med sin Gucciväska och se ut som ett hårt lingon. Eller uppvisa sin senaste mobiltelefon.

Jag kom över mitt helvete när jag gick emot alla dessa teorier. Det fick jag ta emot skit för. Men vad hade jag för val. Gå till människor som fick mig att vilja dö eller stå utan sjukskrivning och försöka överleva? Valet var enkelt.

Jag behövde ingen hjälp när jag insåg att det aldrig skulle finnas några hjälpande händer. Alla vände mig ryggen, men samtidigt utnyttjade de min gärningsman, för media skrev om honom över hela världen.

Det finns psykologer och advokater i vårt samhälle som inte har blivit straffade för att de har kränkt mig och andra offer. Myndigheter anser att det inte är fel.

Jag har hjälpt offer medan jag själv mått väldigt dåligt och bett dem att sprida denna kunskap vidare i hemlighet. Polisen är den ända myndighet som tacksamt har tagit emot denna visdom. Resten uppför sig som de har en pinne i rumpan och proppskåpet har gått....

Till er som anser att offer får skylla sig själva och använder H-ord; jag vill bara upplysa er om att offers anmälan skyddar er från skador och problem. Jag tycker det vore bättre att tacka offer för att de gör världen ett snäpp bättre för varje anmälan som kommer in till polisen. Jag tycker att man ska applådera åt polisen som tar fast bovar och åker ut till brottsoffer för att hjälpa dem. Var är Ni då?


Om författaren

Författare:
Perla L

Om artikeln

Publicerad: 08 jan 2008 11:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: