sourze.se

Situation Stockholm nominerar mig till knäppskalle

Att bli nominerad till Situation Stockholms tävling "Bängkäppen" känns mycket motiverande inför ännu ett år där hemlösheten inte kan lösas förrän rätten till bostad respekteras.

Föreningen Stockholms hemlösas idoga kämpande för att "rätten till bostad" ska gälla alla våra medborgare mottas väldigt olika ute i samhället. Den här gången har överraskande nog mitt ordförandeskap i föreningen tagit mig så långt som till att vara kandidat till årets utdelning av "bängkäppen" som för andra året delas ut av tidningen Situation Stockholm. Bängkäpp är östgötska för knäppskalle, och delas ut till någon de på tidningen tycker "kvalificerat sig särskilt väl". Förra året som var premiärår för "bängkäppen" blev Kung Carl XVI Gustav utsedd till vinnare med motiveringen: "för att kungen inte upplåter alla outnyttjade rum på slottet till människor att bo i".

Bara att bli nominerad till "bängkäppen" av Situation Stockholm ser jag som en komplimang, då frågan vi alltid drivit utgår ifrån alla människors "rätt till bostad". Den motiveringen som används för min uttagning lyder:: "det går inte att bo i en insändare", vilket måste ses som en av årets mest berikande insikter. Men då jag varken skrivit eller påstått detta skulle det bara skapa skuldkänslor och en ångest inom mig om jag vinner. Detta skulle bero på att den rättmätige vinnaren inte får motta detta eminenta pris som ändå "bängkäppen" måste anses vara. Men någon på tidningsredaktionen kanske vet vem som skrivit orden och kan vara mig behjälplig med överlämnandet av priset till den rättmätige vinnaren.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 07 jan 2008 12:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: