sourze.se

Inställt i Innsbruck

För första gången på 56 år så blir 4 Schanzen Tournee en 3 Schanzen Tournee. Det kommer bli fyra tävlingar men från tre backar. Imorgon i Bischofshofen kör man den inställda tävlingen från idag.

Redan igår ställde vindarna till det. Man lyckades få ner ca 20 hoppare i sitt första träningshopp innan tränarna sa ifrån och inte ville riskera sina hoppare. Men provade med att skjuta upp kvalet till idag på morgonen. Men även då blåste det för mycket. Då försökte man att köra tävlingen vid lunch och låta alla anmälda hoppare starta men även då blåste det för mycket. Och eftersom prognosen inte ser ett dugg bättre ut för eftermiddagen så tog man det historiska beslutet att ställa in en av deltävlingarna. Naturligtvis synd för hemma publiken då Gregor Schlierenzauer som leder Backveckan så här långt är från Fulpmes strax utanför Innsbruck och Bergisel är hans hemmabacke.

Ett tag hade man planer på att imorgon lördag köra en tävling i Innsbruck men så här säger Walter Hofer, tävlingsledare om det; "Att flytta tävlingen från Innsbruck till Bischofshofen är för oss den enda möjligheten, då väderprognosen för Innsbruck de kommande dagarna ser lika dålig ut som idag. Risken är helt enkelt för stor för att ta att det kommer blåsa för mycket även imorgon."

Så är säger Ingo Jensen, presschef för Vierschanzentournee; "För oss är det viktigaste, att Vierschanzentournee behåller sin karaktär med fyra tävlingar under 10 dagar. Att turnen bara kommer att gå från tre backar, är synd men det är ändå bättre än att det bara skulle bli tre tävlingar ifall det blåser för mycket även imorgon i Innsbruck."

I Kranj har Coc-hopparna dock kunnat genomföra sina tre träningshopp idag, tävling där lördag och söndag. Svenskarna har alla fyra hoppat på längder runt 90-95 meter och placerat sig runt 40-50 plats. Finlands hoppare har blandade resultat. Bäst har Ville Larinto hoppat som ju var med i Backhopparveckans två första tävlingar. Sedan löstes han av av Sami Niemi, det var bestämt redan innan då man inte ville låta de unga hopparna, 17 resp 16 år gamla, vara med på alla 10 dagarna då det är mycket påfrestande för dom. Även Norges hoppare har blandade resultat men ett par har träningshoppat bland topp 10 och där har Jon Aaraas varit bäst.Om författaren

Författare:
Annelie Printz

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2008 13:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: