sourze.se

Inställt kval pga vind

Dagens kval i Garmisch-Partenkirchen fick tyvärr inställas pga väderproblem dock inte brist på snö i år utan snarare tvärtom. Snön föll ymnigt även om det var pga vinden man fick avbryta.

Tyvärr därför att Johan Erikson hade hunnit hoppa och hoppat otroligt bra och med sina 120,0 meter så hade han inte haft några problem med att ta sig till tävling. Johan säger så här om sitt hopp: "Jag är jättenöjd, det var ett bra hopp."

Man hann med att skicka iväg 4 hoppare först och där hade Tysklands unga Pascal Bodmer ett superhopp på 130,0 meter. Men man fick avbryta, skjuta upp tävlingen i 30 min och så provade man igen. Nu fick man ner 15 hoppare innan man åter fick bryta hela tävlingen. Man försökte först med kortare pauser men fick ge upp. Johan om det avbrutna kvalet: "Jag är jättebesviken. Jag hade ett sådant bra hopp. Men får försöka göra om det imorgon."

Man kommer att köra kvalet istället för provomgången imorgon klockan 11.00. Man kommer också att köra utan knock-out systemet eftersom man inte hinner med att byta nummerlapparna och få ihop paren på rätt sätt då tävlingen går på vanlig tid 13.45. Väderprognosen här i Garmisch säger att imorgon ska det vara strålande sol. Vi får hoppas på det och så håller vi tummarna för att Johan gör om sitt hopp imorgon.


Om författaren

Författare:
Annelie Printz

Om artikeln

Publicerad: 31 dec 2007 16:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: